Eugenia Caracaș: ”Ce putem face pentru a avea parte de un timp mega productiv în această perioadă de carantină și a diminua teama?”

(…Continuare) 

Începe fiecare dimineață cât mai devreme cu meditație sau rugăciune de recunoștință.
Antidotul pentru frică este RECUNOȘTINȚA. Chimic în creierul nostru nu pot fi prezente ambele, de aceea în mod conștient începe să enumeri fiecare motiv pentru care ești binecuvântat precum, familia, un acoperiș deasupra capului, hrană, posibilitatea de a vedea zorii… și lista poate continua. Odată ce vei fi conștient de ce ești binecuvântat vei face abstracție de aspectele negative.

Păstrează-te ocupat zilnic
Creează o listă de acțiuni pe care să le ai în ziua respectivă, lista trebuie să conțină acțiuni concrete dar pe scurtă durată, pentru maxim o săptămână. Benefic ar fi curățenia în casă, curte. Gătitul, îngrijirea hainelor sau repararea obiectelor din gospodărie. Nu lăsa mintea să hoinărească fără rost. După o perioadă de inactivitate odată întorși la lucrul obișnuit se va simți o incapacitate de a face față solicitărilor zilnice de aceea nu ne permitem această atrofie temporară.

Dezvoltă-te, deprinde noi abilități, învață, citește!
Universul nu cunoaște stagnare, există doar progres ori regres. Odată cu o potențială criză este posibilă o triere majoră în locurile de muncă, și doar cei competenți și pregătiți vor putea rezista, cu siguranță nu dorești să fii cel care va trebui să plece. Sau alt scenariu, poate va fi nevoie, ori ai realizat că trebuie să te reprofilezi, atunci folosește acest timp pentru construirea profilului tău cât mai eficient.

Petrece cât mai mult timp calitativ cu cei dragi!
Jocurile de seară, cititul împreună, mesele în care sunt toți împreună și nimeni nicăieri nu se grăbește sunt cu adevărat o binecuvântare. Poate acest timp ne-a fost oferit pentru a recupera relațiile atât de mult ignorate. Telefonează pe cei care nu i-ai auzit o perioadă, caută vechii prieteni pentru a le arăta interesul, fă ca fiecare interacțiune să fie una de calitate.

Fă ce ți-ai propus pentru atunci când vei avea timp!
Câți dintre noi nu am zis, aș citi mai mult, aș scrie o carte, aș face un anumit proiect, aș repara casa, aș termina ceva, aș… aș… dar nu-mi ajunge niciodată timp pentru asta.  Ei bine cel timp a sosit și, este șansa ta să strălucești demonstrându-ți că lipsa timpului nu a fost doar un pretext gol ci chiar ești capabil să treci la un alt nivel și o vei face.

Renunță la obiceiurile care te trăgeau în jos.
Dacă e să renunți la un anumit aliment, sau obicei nefast acum ai ocazia să faci lucrurile altfel, odată ce ești în afara anturajului obișnuit o poți rupe cu ceea ce te trage în jos. Creează o rutină nouă și ține-te de ea. Acest timp este al schimbărilor pozitive și al schimbării noastre în o versiune mai bună, profită din plin!

Evită sursele de informare care îți aduc vești rele sau îți insuflă deznădejde!
Indiferent de bilanțul victimelor la moment, trebuie să înțelegem că orice situație nefavorabilă este trecătoare, în consecință cu certitudine vom depăși și aceasta! Tăria minții se construiește prin informații care dau tărie. De fapt nu ne temem de moarte, de sărăcie sau boală ci de NECUNOSCUT, iar acesta ne face să pierdem controlul. Este exact timpul când transformarea spre bine și transformarea se poate petrece, astfel încât să nu pierdem definitiv sensul vieții care ne-a fost dată.
Este un atât de mare privilegiu să avem parte de o pandemie la nivel mondial care ne oferă șansa să ne conectăm unii cu alții la nivel energetic și să corectăm ceea ce am început a distruge, să valorificăm ceea ce avem, și să facem o curățenie autentică în valorile și viața noastră.
Este timpul când, ce este rău va deveni și mai rău iar ce este bun va deveni și mai bun… tu unde vrei să te plasezi?
Cât va dura nu știm, cum va fi totul nu putem spune exact, ce este sigur însă, e că avem mare nevoie de acest re-start. Iar când vom ieși de aici cu siguranță nu vom mai fi la fel!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *