Doi tineri din Ungheni și Călărași, au devenit Ambasadori Media pentru Obiective Globale

Fotografia Anastasiei Robuleț

Fotografia Anastasiei Robuleț

17 tineri din diferite regiuni ale Republicii Moldova, au devenit Ambasadori Media pentru Obiective Globale, după ce au fost desemnați câștigători ai concursului de fotografie, organizat în cadrul campaniei „Tinerii din Moldova pentru Obiective Globale”.
Dintre cele 178 de fotografii, publicate pe rețele sociale și expediate pentru concurs, 17 dintre ele au obținut cele mai multe voturi din partea juriului.
Printre câștigători este și ungheneanca Anastasia Robuleț, elevă la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, dar și călărășeanul Andrei Gavrilița, absolvent al Liceului ”Vasile Alecsandri” din Călărași.
”Scriitorii puteau găsi frumusețe în lucruri absolut neplăcute, aceasta se numeşte o estetică a urâtului… Din păcate nu mă pot asemăna cu cei care găseau frumusețe în hoituri, fiindcă nu pot găsi frumusețe nici măcar în gunoaiele lacului din apropiere…”, așa și-a descris Anastasia fotografia câștigătoare la concurs.
”Prin această fotografie, vreau să atrag atenția asupra problemei despăduririi, pentru a transforma terenurile silvice în agricole. Imaginea îmbină procesul distructiv cu frumusețea unui apus de soare. Reprezint două realități. Este alegerea noastră spre care vom tinde – distrugerea naturii sau conservarea acesteia”, este și comentariul lui Andrei la fotografia lui.
Iar titlul de „Ambasadori” le aduce și anumite responsabilități tinerilor. Ei vor participa la conferințe cu privire la Agenda 2030, își vor expune opinia cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Globală și respectarea lor în Republica Moldova. De asemenea, vor fi invitați la evenimente, organizate în capitală sau în regiuni, unde vor avea rolul de a vorbi altor tineri despre Obiectivele Globale.
”Am fost la o sesiune de informare privind obiectivele globale și concusul fotografiilor pentru titlul de Ambasador Media pentru Obiective Globale la Centrul Raional de Tineret Ungheni la începutul lunii februarie. În urma acesteia, am participat la concurs cu șase fotografiii, dintre care a câștigat cea care reprezenta obiectivul de dezvoltare durabilă 14-Viaţa sub apă. Fotografia câștigătoare a fost făcută încă în luna iulie a anului trecut, pe telefon mobil. Îmi pare bine că am devenit Ambasador Media și voi depune efort pentru a transmite mesajul meu pentru ceilalti!”, a declarat pentru ”Expresul”, Anastasia Robuleț.
”Fac fotografii deja de doi ani, iar când am aflat despre Campania: Tinerii din Moldova pentru Obiective Globale, am decis că trebuie, neapărat, să particip”, ne spune Andrei Gavriliță, după care a mai adăugat: ”Fotografia a devenit o modalitate atât de răspândită și accesibilă pentru toți de a prezenta lumea în care trăim. Eu folosesc și cred în valoarea acesteia de a transmite mesaje puternice, de înțeles, care să atragă atenția publicului și a autorităților. Împreună, putem face o schimbare!”
De altfel, participanții la concursul „Ambasador/Ambasadoare Media pentru #ObiectiveGlobale” au avut misiunea de a observa și a fotografia Obiectivele Globale din localitățile lor, fie din perspectivă pozitivă, fie din perspectiva de provocare – Obiectiv la care țara noastră trebuie să muncească.
Anastasia Robuleț

Andrei Gavriliță


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *