De azi, magazinele nealimentare își vor deschide ușile pentru cumpărători

De azi, 27 aprilie, toate tipurile de magazine nealimentare, cu excepția piețelor, inclusiv auto și a celor amplasate în centre comerciale sau Mall-uri își vor relua activitatea.
Decizia a fost luată pe 24 aprilie, în cadrul Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).
Potrivit deciziei CSE, activitățile cu toate tipurile de mărfuri, prin unitățile comerciale specializate vor putea fi reluate cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției de COVID-19.
„Revenirea graduală la activitățile economice, care au fost suspendate odată cu instituirea Stării de Urgență este importantă atât pentru agenții economici, cât și pentru consumatori. Totodată, redeschiderea magazinelor în această perioadă implică și mai multă responsabilitate din partea antreprenorilor pentru protecția angajaților, dar și a cumpărătorilor. Trebuie să ne asigurăm că aceștia întreprind toate măsurile recomandate pentru a nu permite răspândirea infecției cu coronavirus”, susține ministrul economiei Sergiu Railean.
Reaminitim că începând cu 16 martie, în țară a fost instituită stare de urgență ca urmare a pandemiei de Coronavirus. Aceasta va dura până pe 15 mai, însă începând de azi s-au scos anumite restricții pentru activitățile comerciale.
Totuși elevii încă nu au revenit la școală. Când se va întâmpla acest lucru, urmează să aflăm zilele următoare.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *