Apel la solidaritate făcut de Primăria orașului Călărași

Primăria orașului Călărași a îndemnat societatea civilă, sectorul public și privat să se implice în ajutorarea copiilor rămași fără îngrijire părintească, păturilor social-vulnerabile și persoanelor singuratice din oraș. În acest sens, s-a instituit și o linie verde la care se poate suna pentru a afla adresele persoanelor aflate în dificultate și pentru a le oferi produse alimentare pe perioada stării de urgență.
Decizia de a lansa o asemenea campanie de ajutorare a venit în cadrul Ședinței Comisiei Situații Excepționale din 27 martie, iar comunitatea este îndemnată să facă gesturi de caritate direct la domiciliul persoanelor defavorizate, sau, dacă nu o pot face, să direcționeze coletele alimentare la primărie, iar lucrătorii și asitenții sociali se vor ocupa de distribuirea acestora.
Unii călărășeni au și mers deja cu colete la adresele indicate de angajații primăriei, iar alții le-au adus la primărie. Un agent economic din oraș a direcționat o sumă de 20 mii lei pentru procurarea de produse alimentare, iar în scurt timp acestea vor ajunge la persoanele vulnerabile din oraș.
Potrivit Ecaterinei Melnic, secretarul consiliului local, au fost întocmite liste ale persoanelor vulnerabile din oraș, iar situația este atent monitorizată. ”Am primit tot mai multe apeluri în contextul situației de criză apărute. Majoritatea dintre ele sunt de la părinți care nu pot reveni în țară și își fac griji pentru copiii rămași acasă. În asemenea context, orice sprijin este binevenit, iar primăria, la rândul ei, a identificat unele resurse financiare pe care le direcționăm, tot prin formă de produse alimentare, celor care au cea mai mare nevoie. Vom depăși criza, important să ne conformăm cerințelor și să le respectăm”, a opinat Ecaterina Melnic.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *