VIDEO / Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni are un imn al său

Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni
Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni

Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni
Liceul ”Mihai Eminescu” din Ungheni

„Noi cu Eminescu” se numește imnul oficial al Liceului „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni.
Imnul Liceului a fost intonat pentru prima dată la 1 septembrie 2019 de către elevii liceului, împreună cu cei care l-au creat: foștii aboslvenți Vasile Lupu și Victor Cobzac.
Vasile Lupu este cel care a compus muzica, iar Victor Cobzac – versurile. Anume ei sunt autorii cu deplină putere juridică, iar imnul este intonat cu toate ocaziile, la diverse activități care se desfășoară în liceu.
„Acest imn înseamnă un motiv prielnic de a arăta cât de primitoare este școala noastră”, a menționat Petru Langa, directorul Liceului „Mihai Eminescu”.
„Atât pentru instituție, cât și pentru mine personal, imnul sau stema instituției reprezintă un statut aparte, esențial. Odată cu aprobarea imnului liceului, am făcut un pas decisiv pentru a oficia statutul liceului. Imnul deja este cântat și învățat în toate clasele liceului, a ajuns să fie un element obligatoriu la orele de educație muzicală, cuvintele Imnului fiind afișate la vizierul tuturor claselor. Și acest lucru este foarte important, pentru a educa tanara generație, de a promova și respecta atributica statului, fiind elementul definitoriu al unui cetățean activ al societății”, a mai adăugat dânsul.
În scurt timp, Liceul ”Mihai Eminescu”, pe lângă imn, va avea și o stemă, care, potrivit lui Petru Langa, va valorifica și va contribui la progresul instituției.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • В лицее М.Еминеску много нового и интересного происходит. Они стали первыми в городе, где проводятся уроки футбола в начальных классах. А с сентября, очень хочется надеяться, будет организован первый в районе специализированный футбольный класс. Удачи вам!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *