De ziua ta, femeie! Care sunt calitățile unei femei ideale, în viziunea bărbaților

Imagine: pressalert.ro

Nimic nu poate modela mai bine sufletul unui bărbat, decât femeia de lângă el, spune Ioan Gură de Aur. Ville Valo spune că ”Femeile sunt mereu frumoase”. Iar Oscar Wilde spune ”Femeile sunt creaturi menite să fie iubite, nu înțelese”
Citiți mai jos și ce zic bărbații timpurilor noastre despre femei.

Imagine: pressalert.ro

Care este rolul femeiii în societate, după părerea dumneavoastră?

Vasile Timofte, vicepreședintele raionului Călărași
Femeile au un rol major. Ele sunt parte a societății și au un cuvânt de spus, iar noi, bărbații, ar trebui să fim atenți la ceea ce promovează femeia și, uneori, să mai luăm exemplu de la ea.
Vasile Lupu, vicepreședintele raionului Ungheni
Femeii îi revine rolul de a învinge, de a depăși greutățile, de a avea succes în tot ceea ce face.
Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni
Femeia ocupă un rol aparte. Când vorbim de femei, eu o asociez cu mama mea, care este în viață și mă rog lui Dumnzeu să-i dea multă sănătate, căci, atât cât ea este în viață, eu ma simt copil.
Când vorbim de femei, eu mă gândesc la soția mea, care mi-a dăruit doi bravi feciori. Femeia știe să îmbine lucrurile foarte bine, știe să mențină focul aprins în vatră. Femeia este cea care dă sens vieții bărbatului.
Vladimir Susarenco, viceprimar de Călărași
Atnci când vorbim de o femeie, eu o văd pe mama, bunica, soția, sora. În ea este întruchipat tot ce e mai bun. Ca rol în societate, are unul foarte mare, dar, din păcate, atenția care li s-ar cuveni din partea statului nu prea o au.

Care sunt cele trei calități pe care ar rebui să le aibă o femeie ideală?

Vasile Timofte: Nu știu dacă am avea nevoie de o femeie ideală, dar o femeie, în viziunea mea, ar trebui să fie o mamă bună, o soție care ar contribui la cimentarea familiei, să fie implicată în viața publică, să promoveze acele valori necesare societății: pace, liniște și o viață mai bună.
Vasile Lupu: Sinceritatea, atunci când se expune; Iubirea – trebuie să iubească și respectiv să fie iubită; Demnitatea – trebuie să fie mândră și să depășească problemele, atunci când apar diferite vorbe în defavoarea ei.
Alexandru Ambros: Femeia are atât de multe calități… O femeie ar trebui să fie, în primul rând, o doamnă, pentru că între femeie și o doamă există diferență. O femeie este ceea ce ne dă natura, pe când o doamnă își dobândește calitățile în timp. Ea trebuie să fie cea care să mențină echilibrul și să fie o mamă bună în familie.
Vladimir Susarenco: Gingășie, alinare și, neapărat, corectitudine.

Credeți că femeile mai au nevoie, în ziua de azi, de bărbați?

Vasile Timofte: Sigur că numai în conlucrare putem făuri ceva frumos și bun.
Vasile Lupu: 100% au nevoie de bărbați. Femeia este un echilibru, este cea care aduce armonie în familie.
Alexandru Ambros: La sigur că au nevoie femeile de bărbați, altfel, dacă nu ar avea nevoie, cum ar exista societatea?
Vladimir Susarenco: Da, au nevoie, pentru că nu în zădar se spune că bărbatul este partea puternică.

V-ați  lăsa condus de o femeie?

Vasile Timofte: Sigur că da, fiindcă, câte odată, femeia poate să genereze niște idei și lucruri eficiente, pentru un viitor mai bun, mai prosper.
Vasile Lupu: Atâta timp cât omul nu poate reuși în viață de unul singur, mai bine fă un pas înapoi și lasă-l pe cel de lângă tine să te completeze. Eu personal sunt un pilon în familie, și zic că-mi reușește să duc femeia în viitor și spre succes.
Alexandru Ambros: Nu știu ce înseamnă ”a fi condus”, dar eu cred că femeia ar trebui să fie gâtul, iar bărbatul să fie capul.
Vladimir Susarenco: În anumite momente – da, pentru că bărbatul uneori acțiunează dur, iar femeia este cea care știe să controleze situația.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *