Peste 130 de persoane din raionul Ungheni se află sub supravegherea medicilor, în contextul COVID – 19

Potrivit datelor Centrului Sănătate Publică Ungheni, la ora actuală, în municipiul Ungheni se află sub monitorizarea medicilor peste 130 de persoane ce au revenit din străinătate și, la intrarea în Republica Moldova, au completat Fișa epidemiologică pentru călători.
Alte circa 20 de persoane au fost deja scoase de sub supraveghere.
Numărul celor reveniți, însă, e cu mult mai mare. Astfel, autoritățile publice locale face un apel către cei ce nu au completat, la revenirea acasă, Fișa epidemiologică, să se autoizoleze și să informeze medicul de familie despre revenirea lor, pentru a evita infecția și răspândirea COVID-19.
Reamintim că, completarea Fișei epidemiologice cu date eronate poartă răspundere contravențională și penală.
Deci, răspunderea contravențională pentru încălcarea prevederilor art.761 alin.(2) din Codul Contravențional survine în următoarele situații:
– indicarea datelor eronate în fișele epidemiologice;
– necompletarea tuturor compartimentelor fișei epidemiologice;
– refuzul completării fișei epidemiologice.
Pentru comiterea acestor fapte persoana fizică riscă sancțiune sub formă de amendă în mărime de la 22 500 lei la 25 000 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Vă rog nu scriți așa titluri de spaimă, că și așa o rămas cîțva oameni prin sate, în aceste momente dați ceva pozitiv, despre agricultură, faună, cu ce să se ocupe gospodinile acasă, Pozitivitate !!!!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *