Persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat.
În acest sens, a fost aprobat ordinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră cu privire la unele măsuri de asigurare a diminuării riscurilor răspândirii COVID-19.
Pentru nerespectarea hotîrârii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, persoanele sunt pasibile răspunderii conform actelor normative.
Astfel, cetățenii sunt îndemnați la calm și la respectarea cu strictețe a indicațiilor furnizate de autoritățile competente în domeniul prevenirii și contracarării riscului de răspândire a COVID-19.
Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infectie prin Coronavirus de tip nou să se autizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sanatate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *