Încă două spitale vor fi activate pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19

Fotografie-simbol www: alba24.ro

Fotografie-simbol
www: alba24.ro

În contextul evoluției epidemiologice, vor fi activate încă două spitale regionale: Spitalul Republican din Bălți și Comrat. Acestea sunt pregătite, dotate cu echipamente de protecție individuală, iar personalul este bine instruit. Persoanele suspecte  și confirmate vor fi internate în cadrul acestor două spitale.
Având în vedere că se denotă o intensitate privind transmiterea locală a infecției, Viorica Dumbrăveanu, ministra sănătății, a reiterat apelul său către populație să se responsabilizeze  și să conștientizeze gravitatea situației.
“În situația existentă de criză nu numai în Republica Moldova, dar și în întreaga lume,  nu trebuie să existe  sintagma pro-autorități sau contra-autorități, noi trebuie să avem o societate anti-pandemie, o societate solidară, responsabilă și recunoscătoare sistemului medical pentru toate eforturile pe care le realizează ”, a menționat ministrul Viorica Dumbrăveanu.
De subliniat că până azi,  26 martie, în Republica Moldova sunt confirmate 149 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 49 cazuri sunt de import și 100 cu transmitere locală.
Din cele 149 de cazuri confirmate, sunt înregistrate 2 cazuri tratate și un caz de deces.
În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” sunt internate 25 persoane  în stare gravă, 75 – stare de gravitate medie și 25 – satisfăcătoare. În cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt  internați 8 copii și două mame, starea  de sănătate a acestora este de gravitate medie. În cadrul Spitalului Clinic Republican sunt spitalizate 4 persoane, 1- gravitate medie, 3- evoluție gravă.  În cadrul Clinicii “Emilian Coțaga” este internată o mamă infectată, iar 6 pacienți sunt internați în Spitalul raional Slobozia.
În total, 1164 persoane au fost investigate în cadrul Laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *