FOTO / Cod roșu. Cum stau unghenenii acasă, în carantină

Miezul zilei la Ungheni. Deși este declarată alertă de cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, am ieșit în oraș pentru a face unele fotografii, că doar jurnaliștii lucrează în aceste zile de carantină.

În centrul orașului este aglomerație, ca în zilele de sărbătoare. Păi trebuie să facă ceva omul. Cum să stea acasă să se plictisească? Sau poate toată lumea a venit să-și rezolve problemele, profitând unii de zilele ”libere”?
La Bănci, ca întotdeauna, oamenii stau la coadă. Unii respectă distanța de un metru, alții – nu prea. În schimb, discută despre acest aspect. Și la stații oamenii stau, așteaptă transportul public. Unele magazine, mici, sunt închise. Altele – nu. La un market din centrul orașului, zeci de oameni stau la coadă la casă, fără a respecta distanța.
Și prin parcuri este lume, dar mai puțină, printre care am vzăut și câțiva elevi.
Un pic mai departe de centrul orașului,  lume e mai puțină. La piața mică ”de lângă poliție”, așa cum îi zice lumea, tarabele sunt închise. Dar nu toate. Iar la Gara Auto, e liniște. Pe ici-colo se vede câte un călător.
Imaginile spun mai mai multe.









 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *