De mâine, școlile și grădinițile își sistează activitatea pentru 12 zile

Ministrul Educației, Corneliu Popovici, a semnat un ordin, prin care instituțiile de învățământ vor fi închise începând de mâine, 11 martie.  Această decizie vine în urma situației create de virusul Covid-19, informează UNIMEDIA.
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat că de mâine sunt sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în contextul în care, în țară au fost confirmate până astăzi, 3 cazuri de coronavirus, în urma testelor de laborator.
Activitatea instituțiilor de învățământ este sistată până pe 23 martie.
Astăzi că au fost confirmate încă două cazuri de coronavirus în Republica Moldova. Este vorba despre doi adulți, care au fost spitalizați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Chișinău, după mai multe zile petrecute acasă, fără a respecta un regim de carantină.
Primul caz a fost înregistrat pe 7 martie, când o femeie s-a întors din Italia, fiind deja infectată.  Reamintim că în avionul respectiv erau și doi persoane din Ungheni, una dintre ele fiind azi transportat la ”Toma Ciorbă” din cauza apariției primelor simptome. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *