Ala Mutilica: Avem totul, în afară de cerneală roșie

Dacă îți dorești ceva foarte mult, mai întâi dorește cu inima. Mai apoi trece acest lucru prin minte.
Dorințele sunt ca niște baloane. Ca să prindă un contur, trebuie umplute cu aer. S-a împlinit ceva după dorința şi voia ta foarte bine, nu s-a împlinit, deci încă nu a venit timpul.
Cineva, de acolo de sus, socoate că nu ești pregătit. Amintiți-vă de vechiul proverb roman care spune că, cu o rândunică nu se face primăvara. Mai îngropăm uneori din visele noastre, motivând că încă nu le-a venit timpul, că sunt prea mărețe sau, motive găsim cu duiumul. Important este să rămânem buni. Bun ești, sau devii atunci când te descoperi pe tine. Devii bun când realizezi că nu există oameni răi, ci oameni cu dureri. Bun devii atunci când iei în calcul, îți dorești, muncești.
Vestitul Sun Tzu scria: „Cel care luptă pentru victorie numai cu sabia, nu este un general bun”. Se poate de luptat devenind mai bun. Oamenii care doar supravețuiesc nu au dorințe. Au doar aspirații și himere. Cineva spunea într-o prezentare, oarecum în glumă, că „ne plac suișurile si coborâșurile vieții, ne place să suferim, pentru că este atât de bine atunci când suferința încetează pentru o vreme”.
Adevărul este că nimeni nu-și spune dimineața când se trezește că azi vreau să sufăr. Ci mai degrabă își zice că speră ca azi să fie fericit. Oare dacă ai da timpul înapoi ce ai schimba în viață? Cu certitudine ai privi zilnic cerul, soarele, luna și tot ce te înconjoară. A căuta în interiorul ființei tale resursele de a merge mai departe și nu ai învinovăți mereu pe ceilalți de nereușitele tale. Ai căuta cauzele greșelilor, nu vinovații. Și, cine ne oprește? Căutați să aveți alături oameni buni. Căutați oameni pasionați, puternici, fericiți. Sunt ca niște stele, până nu ridicați capul nu le veți vedea. Căutați oamenii care sunt gata să treacă prin frică, pe care nu-i afectează cursul lucrurilor, care stabilesc ritmul vieții. Căutați oamenii care nu invidiază și nu se plâng. Care salută recunoscător darurile sorții și se iubesc pentru faptul că norocul le zâmbește. Căutați oameni care sunt alături, dar nu-i vedeți, că suntem prea ocupați să ne plângem de milă. Întindeți doar mâinile și veți vedea.
,,Un bărbat din Germania de Est a fost trimis în Siberia la muncă, pentru schimb de experiență. Omul știa din cele auzite de la alții, că scrisorile sale vor fi citite de cenzori. Așa că, înainte de a pleca, le-a spus prietenilor săi: „Să stabilim o parolă între noi. Dacă am scris scrisoarea pe care o veți primi, ​​cu cerneală albastră, să înțelegeți că ceea ce spun este adevărat. Dar dacă am scris-o cu cerneală roșie, să știți că este o minciună.”. O lună mai târziu, prietenii lui au primit prima scrisoare de la el. Scrisoarea era scrisă cu un stilou albastru. Scrisoarea spunea: „Totul este minunat aici. Magazinele sunt pline de produse alimentare. Poți viziona filme bune în cinematografe. Apartamentele sunt spațioase și luxoase. Singurul lucru pe care nu îl vei găsi aici este cerneala roșie”. Nu este acest caz, dragi prieteni, descrierea situației în care ne aflăm noi acuma? Avem toate libertățile pe care le dorim, singurul neajuns este cerneala roșie. Ne simțim liberi, pentru că nu aveți limbajul și ,,cerneala” care să exprime că nu suntem liberi.
Dacă îți pare un vis imposibil, dacă ai îngropat și tu câteva, ca și mine, caută în tine și vezi…poate e tot acolo, așteaptă să-l scoți la lumină! Vorba lui Oscar Wilde: ,,Sunt două tragedii în viață: una este ca să nu ți se împlinească dorințele, și a doua ca să ți se împlinească.”
Morala: ,,Nu-ți pierde timpul bătând într-un perete, în speranța că se va transforma în ușă. Iți poți trăi viața doar în două moduri. Sau crezi că nu există magie, sau crezi că totul e magie. Când zeii vor să ne pedepsească, ne împlinesc dorințele.”
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *