„Recviem pentru Raisa”. Frumusețe, dor și culoare în cele 65 de opere de artă expuse la muzeul din Ungheni

Frumusețe, culoare și mult dor. Duminica trecută, pe 2 februarie, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni s-a lansat expoziția artistului plastic, Ilie Cojocaru, cu genericul ”Recviem pentru Raisa”.
65 de opera de artă. Atâtea au fost expuse și tot atâția ani ar fi împlinit Raisa Cojocaru, fosta directoare a Școlii de Arte din Ungheni, pe 25 ianuarie.
Potrivit artistului plastic Ilie Cojocaru, care este soțul Raisei Cojocaru, această expoziție era planificată a fi realizată acum un an, dar din anumite motive nu a fost realizată. ”O expoziție de acest gen nu am organizat niciodată. Nu puteam să nu o organizez acum”, a subliniat artistul plastic.
Cele 65 de lucrări sunt pictate în perioada anilor 1970 – 1995, în perioada când ”m-am format ca artist”, vorba lui Ilie Cojocaru. ”Iar creațiile respective au fost marcate, în mare parte, de personalitatea ei”, a mai adăugat dânsul.
La vernisarea expoziției au fost prezenți prietenii artistului, dar și unghenenii care îl cunosc de-o viață.  ”Recviem pentru Raisa – un omagiu și eveniment de excepție, cu artiști deosebiți. Toți cu dragoste și profundă pietetae față de memoria celeia care a fost doamna Raisa Cojocaru”, a menționat și Vasile Iucal, directorul muzeului.
Expoziția se va afla la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni pe toată perioada lunii februarie.
Reamintim că zeci de ungheneni au adresat un demers Primăriei municipiului Ungheni, cu solicitarea de a numi Școala de Arte Plastice pentru copii din Ungheni, în numele fostei directoarea, Raisa Cojocaru, care a plecat la cele veșnice în ziua de 22 august 2019, pierzând lupta cu o boală grea. Dânsa a condus școala de arte timp de 36 de ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *