Tinerii consilieri călărășeni au trăit emoții unice la Covasna. Vedeți cu ce ocazie au fost ei acolo

Un grup de tineri călărășeni a avut parte de o experiență unică la Covasna, localitatea de peste Prut cu, care, orașul Călărași este înfrățit de mai mulți ani.
Cei 13 tineri, membri ai Consiliului local al tinerilor din oraș, au mers peste Prut la invitația primarului de Covasna, Gyerő József. Însoțiți de trei mentori, aceștia au fost cazați lângă o pârtie de schi și au trăit experiențe unice.
În cadrul Serbărilor Zăpezii, tinerii au participat la un vast program și concursuri de săniuș, patinaj, schi alpin și snowboard. Au ascultat muzică de promenadă în interpretarea tinerilor covăsneni, au admirat impresionanta „Coborâre cu torțe” a schiorilor și s-au încălzit și la un foc de tabără nocturn. Copiii au avut parte și de o excursie la Brașov.
Pe lângă distracțiile oferite de organizatori, delegația de la Călărași a participat și la marea sărbătoare – Aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde au putut admira parada militarilor și au gustat bucate tradiționale românești.
”Seara am fost onorați să urcăm pe scena Centrului Cultural Covasna cu un mic program artistic alături de ansamblurile folclorice din Covasna. Ansamblul Veteranii Poieniței din Brașov au reușit să ne frapeze prin dansul lor, încât să ne dorim să-i avem ca oaspeți la una dintre sărbătorile noastre de la Călărași. Am avut o întâlnire caldă, prietenească și la Școala Gimnaziu „Avram Iancu” din Covasna, dar și la Primaria localității. Au fost stabilite relații prietenoase între copiii călărășeni și covăsneni, s-au cunoscut mai bine tradițiile, obiceiurile, dansurile, preferințele culinare. S-a văzut că, de fapt, avem aceleași origini, aceleași aspirații și cam aceleași probleme. Cel mai important este că tinerii s-au apropiat și mai mult, s-au cunoscut mai bine și au planuri pentru viitor. Pe tinerii covăsneni îi așteptăm cu mare drag la vară într-o vizită de răspuns”, a declarat Aurica Amariei, specialist în cultură, tineret și sport în cadrul Primăriei Călărași, la revenirea acasă.
Impresionați de cele văzute în România, tinerii consilieri au găsit cu greu cuvinte pentru a-și exprima emoțiile.
„La Covasna am făcut cunoștință cu obiceiurile, tradițiile, culinăria și alte obiecte de valoare specifice acestui oraș, care sunt puțin diferite de ale noastre. Totul a fost perfect și chiar mi-aș dori ca pe viitor colegii noștri din Covasna să ne viziteze. Sunt sigur ca ar fi o experiență de neuitat pentru toți”, a spus Petru Gandrabură.
Și Marina Parfene, a declarat că vizita la Covasna a fost una din cele mai frumoase experiențe din viața ei. ”Am văzut atât de multe locuri frumoase și am luat parte la atât de multe activități încât nu-mi vine să cred că toate acestea s-au întâmplat în doar patru zile. Mă bucur că ni s-a acordat șansa să relaționăm și cu tinerii de acolo și să învățăm mai mult despre cum văd ei lucrurile. De asemenea mă bucură faptul că ne-am întărit colectivul și acum nu suntem doar colegi, ci și prieteni. Știm cât de multe eforturi s-au făcut ca noi să ajungem acolo și tocmai de aceea suntem profund recunoscători că am putut lua parte la acest proiect”, a subliniat dânsa.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *