Prim ministrul Ion Chicu, într-o vizită de lucru la Ungheni

Pe 6 februarie, premierul Ion Chicu a venit într-o vizită de lucru la Ungheni, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai administrației publice locale, ai instituțiilor de învățământ, ai direcțiilor și secțiilor, dar și simpli cetățeni.
Pentru început, dânsul a vorbit despre Guvernul care a fost investit în funcție în luna noiembrie, despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, dar și despre comunicarea pe care ar trebui să o aibă cu autoritățile publice locale. „Săptămânal, reprezentanții Guvernului întreprind vizite în teritoriu. Folosim această practică, în primul rând pentru a fi la curent cu trăirile și necesitățile din teritoriu, pe de altă parte să vă informăm cu planurile în diferite domenii și direcții de activitate”, a explicat premierul.
Ceea ce i-a interest pe autoritățile publice locale au fost drumurile intravilane. Iar premierul a declarat că în acest vor fi alocați un milliard de lei pentru drumurile intravilane. Iar banii vor fi repartizați pentru toate localitățile conform algoritmului.  ”Autorităților publice locale le revine misiunea de a decide care porțiuni de drum vor repara în acest an”,  a spus Ion Chicu, îndemnând totodată autoritățile să selecteze porțiuni de drum mai scurte, dar care să le execute mai calitativ.
Un alt subiect a fost și iluminarea stradală a localităților, pentru care, spune premierul, au fost identificați 140 milioane lei și vor fi repartizați la fel pentru fiecare localitate în parte. ”Cel puțin 1 km de stradă va fi iluminat conform celor mai moderne standarde, iar echipamentele necesare, care va asigura această suprafață de iluminare, vor fi procurate centralizat, ceea ce înseamnă că vor fi la un preț mai econom, mai rentabil. Și iarăși, primarii vor stabili sectoarele”, a mai adăugat premierul.
Au mai fost puse în discuție și proiecte privind aprovizionarea cu apă, problema gunoiștilor, dar și alimentația copiilor din ciclul gimnazial. ”Este vorba de 400 milioane lei în plus și acești bani vor fi alocați neapărat, de la 1 septembrie”, a conchis Ion Chicu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *