FOTO / Claca a reînviat la Hoginești. Vedeți când și cum

Vremea bună de afară le-a permis localnicilor de la Hoginești să își aducă în ordine localitatea. În ultimele două luni, aici au fost renovate în totalitate trei poduri din diferite mahalale ale satului.
Sătenii au ieșit la clacă, s-au implicat activ în lucrările de reparație, contribuind și cu bani. Pe de altă parte, primăria din localitate a suportat cheltuielile pentru prelucrarea lemnului, dar și pentru achiziționarea unor materiale.
Mai întâi s-a reconstruit Podul ”de la Varvara”, care avea deja scândurile putrezite și prezenta un real pericol pentru trecători. Acesta a fost construit din inele de beton armat, iar sătenii speră că de acum înainte va rezista tuturor intemperiilor.
A urmat apoi podețul ce trece peste râulețul din zona numită de hogineșteni – Slobozia. Niște salcâmi ce creșteau în preajmă au fost utilizați ca lemn de construcție, iar vecinii au lucrat câteva zile bune, adunând și 1200 de lei pentru alte materiale.
La scurt timp, locuitorii din partea Sloboziei de sus au hotărât să aducă și ei în ordine podul din mahala. Timp de 4 zile au ieșit cu toții la o clacă și au făcut tot posibilul ca să aibă și ei un pod de toată frumusețea.
”Comunitatea a fost receptivă, iar noi ne-am implicat cu tot ce am putut, inclusiv cu tehnică și materiale de construcție. E spre binele tuturor reconstrucția podurilor, mai ales că așa este așezat geografic satul că toți au nevoie să le traverseze des, indiferent dacă trăiesc acolo, sau merg spre ogoare. Din păcate prin sate rămân mai mult bătrânii, iar noi trebuie să creăm condiții bune de deplasare pentru toți. Avem noroc și de consilieri locali cu spirit de buni gospodari, care s-au implicat fiecare în regiunea sa”, a declarat primarul localității, Contantin Poștaru.  Totodată dânsul și-a exprimat dorința că în acest an va mai renova în sat un pod care se află în stare proastă.
Cei mai activi gospodari urmează să fie răsplătiți cu diplome de mulțumire.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *