Krassimir Savov și-a împărtășit bucuria realizărilor acumulate printr-o expoziție la Biblioteca raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni

Marți, 11 februarie, la Biblioteca Publică  Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni a fost inaugurat un laboratorul de creație, creat de marele artist plastic bulgar Krassimir Savov.
Expoziția „În lumea culorilor”, a fost organizată și desfășurată de Școala de Arte pentru copii din orașul Cornești „Doina și Ion Aldea-Teodorovici”, în parteneriat cu Secția Cultură și Turism Ungheni.
„Sunt copii foarte talentați, activi, deaceea am decis să lucrez cu ei, să le dezvolt abilitățile în arta frumosului. Aș fi mândru dacă aș afla că măcar patru din cei zece elevi pe care îi instruiesc ar urma calea picturii”, a subliniat Krassimir Savov.
Cele 30 de lucrări pot fi admirate dar și cumpărate. Acestea fac parte din colecţia elevilor de la clasa de artă, dirijată de marele artist plastic.
„Am urmat patru ani de studiu în domeniul picturii, însă capacitățile mele nu s-au finalizat aici. Auzind că pictorul Krassimir Savov vine la noi în școală am fost tentat să-l cunosc. Cu ajutorul dumnealui am obținut o nouă misiune, de a vedea arta din alte unghiuri, lucruri realiste cu adevaratele ei culori”, a declarat Octavian Antoci, elev la Școala de Arte Cornești.
Krassimir Savov a primit o diplomă din partea Secției Cultură și Turism pentru merituoasa activitate și implicare în domeniul artei plastice cu elevii. „Expoziţia este una tematică, cu desene și picturi destul de reușite, clare exprimate și care reflectă culorile vii ale naturii, a celor patru anotimpuri. Am rămas profund surprinși de faptul că acest maestru în artă face totul voluntar, necerând nimic în schimb. Este un bun exemplu pentru noi toți”, a relatat Maria Bolotovici, lefa Secției Cutură și Turism Ungheni.
Krassimir Savov este un artist plastic de origine bulgară care s-a stabilit deja de doi ani cu traiul în orașul Cornești și este profesor voluntar la Școala de Arte din aceeași localitate. Pe parcursul acestor doi ani, el a reușit să desfășoare mai multe expoziții.



 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *