”Grigore Vieru, poetul dorurilor noastre” a fost sărbătorit la Călărași

Pe 14 februarie, patria cuvintelor vierene a fost ca o pâine caldă, fiindcă aici și-au găsit sălașul sufletele împătimite de creația poetului nostru național.
Pentru marcarea a 85 de ani de la naşterea poetului Grigore Vieru, Direcția Învățământ, Tineret și Sport Călărași a organizat activitatea raională, cu genericul ”Grigore Vieru, poetul dorurilor noastre”.
Astfel, pe scena Casei Raionale de Cultură ”Ion Ungureanu”, în acea zi, au urcat elevii din 22 de instituții de învățământ din raion și au prezentat 23 de montaje literare. În aceste mesaje literare, ei au abordat teme diverse, diferit concepute.
”Activitatea interdisciplinară a avut un farmec aparte datorită mesajelor optimiste ale elevilor claselor primare. Recitarea expresivă, cu trăirea profundă a cuvintelor de către reprezentanții instituțiilor de învățământ din raion au servit modele de măiestrie interpretativă și de relație deosebită text-cititor”, a subliniat Margareta Florea, specialist principal la Direcția Învățământ, Tineret și Sport Călărași. Astfel, îndemnurile mustind de vervă patriotică, cu exprimarea idealurilor poetului Grigore Vieru, au impresionat profund publicul. Recuzita potrivită și excelent încadrată în minispectacole: de la albinuțe, pâlcuri cu iarbă și flori, la case în miniatură, umbrite de copaci, garduri împletite din nuiele și până la îngerași, imagini, desene, picturi au teleportat spectatorii, imaginar, în universul sensibilizator al creației poetului. ”În scenă s-au împletit armonios artele, a fost multă culoare, expresivitate, muzică, mișcare plastică, talent și dragoste de viață”, a mai adăugat Margareta Florea.
La rândul ei, Elena Gonța, șefa Direcției Învățământ, a înmânat autorilor de scenarii diplome de gratitudine, îndemnând publicul să continue valorificarea operei vierene, procurarea volumelor de versuri ale poetului, exprimându-și totodată satisfacția numărului impresionant de instituții care au dat curs invitației de-a lua parte, valoric, la activitate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *