FOTO / Cum va arăta Piața Independenței din centrul municipiului Ungheni

Primăria municipiului Ungheni îndeamnă locuitorii orașului să-și expună opiniile vizavi de o idee de proiect ce vizează modernizarea centrului municipiului Ungheni.

Astfel, primăria propune spre discuții o schiță de proiect privind renovarea Pieței Independenței, care se dorește a fi un punct de atracție atât pentru ungheneni, cât și pentru cei ce vizitează Ungheniul.
Se propune ca aici să fie construit un havuz care să lumineze pe timp de noapte, să aibă o construcție originală, repetând unele modele tradiționale de pe covorul moldovenesc; să aibă 20 de celule cu 40 de fascicule, din care va ieși apa la suprafață.
De subliniat că asemenea havuzuri, doar că de dimensiuni mai mici, sunt numai la Castelul Mimi și în Parcul Valea Trandafirilor din Chișinău.
Totodată, se propune ca pe piață să fie instalate numeroase bănci, ca oamenii să poată veni aici să se relaxeze, să se recreeze. Vor fi plantați arbori decorativi. Pe tot perimetrul să fie instalate corpuri de iluminat.
De asemenea, o idee ar fi construirea unei parcări subterane, iar pe margine – un trotuar pentru pietoni și o pistă pentru bicicliști.
Depinde de ungheneni, de propunerile și opiniile lor cum va arăta Piața Independenței.



📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *