Ești Călărășean? Implică-te! Acesta este apelul autorităților călărășene către cetățeni

Călărășenii vor scări de acces reparate și dotate cu rampă pentru cărucioare și bară de susținere. Asta arată rezultatele sondajului efectuat în luna ianuarie cu ctățenii din diasporă, dar și cei rămași acasă.
Acest sondaj a avut loc în cadrul inițiativei primăriei orașului Călărași și A.O. ”Origini”, cu intenția de a cunoaște ce își doresc locuitorii orașului și de a-i implica în consultarea și dezvoltarea comunității în care trăiesc.
Astfel, pentru ”Reparația scărilor de acces în oraș și dotarea lor cu rampă pentru cărucioare și bară de susținere”, au votat 122 de persoane, inclusiv și cei plecați penste hotare.
La Călărași, problema scărilor de acces este una care doare, în special pentru părinții cu cărucioare, bătrînii care nu au o bară de susținere pentru a se sprijini, pe timp de iarnă cînd este alunecos cetățenii pot suferi accidente pe aceste scări, persoanele cu nevoi speciale care sunt în cărucioare sunt lipsiți de acces liber și egal. Aspectul străzilor cu aceste scări de acces deteriorate știrbește din imaginea localității. Iar scările propuse pentru reparație se află în în central orașului, unde au acces cei mai mulți cetățeni. Este vorba aici de străzile Mihai Eminescu și Ștefan de Mare și Sfânt.
Pentru implementarea acestui proiect, este nevoie de circa 630 000 lei. Iar primăria orașului Călărași, împreună cu Asociația Obștească ”Origini” și membrii diasporei, intenționează să implementeze acest proiect în cadrul Programului ”Diaspora Acasă Reușește DAR1+3”, susținut de Biroul Relații cu Diaspora.
Însă, conform Programului, pentru a putea accesa acest grant una dintre condiții este ca cetățenii orașului Călărași să vină cu o contribuția financiară în mărime de 10% din bugetul total al proiectului, ceea c ear însemna 60 mii lei.
Până în dimineața zilei de luni, 3 februarie, prin intermediul platformei de donații, s-au acumulat apropae șapte mii lei.
Ultima zi în care mai puteți face donații este 29 februarie. Astfel, primăria Călărași vine cu un apel către toți cetățenii orașului, și cei care locuiesc în oraș dar, și cei care sunt plecați permanent sau temporar, să se implice în procesul de colectare și donare a banilor pentru a putea soluționa problema scărilor de acces în oraș.
​De subliniat că finanțarea proiectului se va face după formula: diaspora și cetățenii – 63 mii lei; primăria orașului Călărași va aloca 254 mii lei; Guvernul va aloca 250 mii lei iar UNDP va dona atât cât va fi contribuția cetățenilor, adică 63 mii lei.
Alte probleme, care au acumulat cel mai mare număr de voturi au fost: amenajarea parcurilor publice (112 voturi); amenajarea spațiilor de joacă pentru copiii de la periferiile orașului (93 voturi) și instalarea camerelor de supraveghere pentru prevenirea vandalismului în orașul Călărași.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *