Ala Mutilica: Aloooo! Google? Aș vrea să comand ingredientele fericirii…

Lucrurile mărunte ne fac fericiți.
Marele Platon scria: ”Fericirea cuprinde cinci părți. O parte este a lua hotărâri bune. A doua este a avea simțuri bune și sănătate trupească. A treia este reușita în ceea ce întreprinzi. A patra-i reputația bună printre oameni și a cincea abundența de bani și a bunurilor folositoare pentru viață.”
Unii oameni, din Europa, locuiesc într-un apartament de 30 m2. Ei călătoresc prin toată lumea. Casele noastre, trebuie să fie mari, cu reparație euro. Iar mulți dintre noi, nu restul lumii, ci nici măcar propria țară nu o cunosc bine. Cel mai mare vis al nostru este să ne reînnoim mobilierul, să trecem la un model mai performant al telefonului mobil.
Ascultați visurile oamenilor noștri: „O casă mai mare, o mașină nouă, cât mai mulți bani. Și gata”. Nici nu știm să visăm. Visul nostru este să trăim în închisorile confortabile pe care le-am creat, să mergem cu mașina și să cumpărăm mobilă nouă. Pentru că așa am crescut. Nu am fost învățați să visăm. O mare parte din viața noastră e irosită pe urmărirea unor scopuri și idealuri false. Nu alerga după fericire, ci caută acel loc unde trăiește fericirea și atunci ea singură va veni la tine. Pot să îți dau un indiciu unde se află acel loc – tu ești acela, iar drumul spre acel loc este dezvoltarea la maxim a calităților personale.
,,Trăia odată un soț și o soție. Având în vedere că ei erau foarte săraci, soțul era nevoit periodic să fie servitor într-o familie foarte bogată. Într-o zi soțul a venit acasă și i-a spus soției sale: ,, Astăzi am mâncat o prăjitură delicioasă!” ,, Și unde ai mâncat-o?  a întrebat soția curioasă.” ,,M-a servit bucătăreasa familiei” ,, Trebuia să-i ceri rețeta, ca să o putem pregăti și noi acasă”.
Soțul a venit a doua zi acasă și îi spune soției sale: ,, Ia o duzină de ouă.” ,, Nu avem atâtea ouă, voi folosi doar trei.” ,, Apoi trebuie să adaugi unt și stafide.” ”Ești foarte nostim! De unde să luăm unt și stafide? Spune-mi ce urmează.” ,,Acum ai nevoie de făină de grâu.” ,, Nu avem așa ceva, voi pune făină de secară. Oricum nu-i nicio diferență.” ,,Și ultima etapă, în care trebuie să pui aluatul într-o formă specială și să coci prăjitura în cuptor”. ,,Având în vedere că nu avem nici cuptor, propun să coacem prăjitura direct pe foc.”
După ce prăjitura s-a copt, soția a gustat din ea și a spus: ,, Doamne, ce gust oribil! Ce ar fi putut să-ți placă în această bucată de aluat?”
Viața nu este întotdeauna frumoasă și minunată, așa cum afirmă cei ce spun că trebuie să fim mereu pozitivi. De fapt acest “pozitivism” în situații critice este chiar iritant. Să fim sinceri: de multe ori asta pur și simplu nu funcționează. Mai ales atunci, când nu folosim igredientele corecte.
Vă propun o istorioară, puțin tragică, dar reflectă exact ceea ce ne așteaptă în viitor.
,,Bună ziua. E pizzeria lui Gordon?” ,, Nu, domnule. Este „Pizzeria Google”. ,,Scuzați. Am greșit numărul?” ,,Nu, domnule. Google a cumpărat această pizzărie.” ,,O, bine. Atunci aș vrea să comand o pizză.” ,, În regulă. Ca de obicei?” ,,Ca de obicei?  De unde știți  ce comand eu de obicei ?” ,,Conform datelor noastre, ultimele 15 ori ați comandat 12 felii de pizza cu brânză dublă, cârnați, și carne de pui.”  ,,Da. Aceasta este ceea ce aș dori să comand și de data asta.” ,,Vă pot oferi de data aceasta 8 bucăți cu rucola și roșii?” ,, Nu, mulțumesc, dar urăsc legumele.” ,,Dar trebuie să aveți grijă de dumneavoastră, căci sunteți bolnav.” ,, De unde ştiți?” ,,Avem rezultatele testelor de sânge în ultimii 7 ani.” ,, Poate da, dar nu am nevoie de o pizza cu legume. Iau deja medicamente pentru colesterolul ridicat.” ,,Dar luați medicamentul în mod neregulat. Acum 4 luni, ati achizitionat un pachet de la farmacie cu doar 30 tablete.” ,,Am cumpărat mai multe de la o altă farmacie.” ,,Nu este afișat pe cardul dumneavoastră de credit, domnule.” ,,Am plătit în numerar.” ,,Dar conform declaraţiei tale bancare, nu ai atât de mulți bani.” ,,Am o altă sursă de bani.” ,,Dar declarația fiscală nu are date cu privire la alte surse de venit.” ,,Asta e de ajuns. La naiba cu pizza ta! M-am săturat de Google, Facebook, Twitter și Whatsapp. Zbor pe o insulă fără internet, telefon mobil, și unde nimeni nu mă poate spiona!” ,,Am înţeles, domnule, dar trebuie să-ţi actualizezi paşaportul. A expirat acum 5 săptămâni!”
Morala: ”În adâncul sufletului toți oamenii sunt buni. Doar că profunzimea diferă de la om la om. Dacă s-ar sădi casa fericirii, cea mai mare încăpere ar fi sala de așteptare. Componentele fundamentale ale fericirii sunt: să faci ceva, să iubeşti pe cineva şi să speri la ceva.”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *