Comunitatea mea. În scurt timp, satul Pîrlița va avea un parc modern


În scurt timp, la Pîrlița se va amenaja un parc de toată frumusețea. Acest lucru se va datora Programului ”Comunitatea Mea”, parte a cărui este și comuna Pîrlița.
Potrivit Ludmilei Nistor, primar de Pîrlița, pentru amenajarea parcului au fost alocați 150 mii lei din bugetul de stat. ”Preconizăm să deschidem un parc de mult dorit și așteptat de către localnicii satului”, a subliniat dânsa. Lucrările deja au demarat și acesta se preconizează a fi deschis către 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor. ”Este mult de lucru, dar echipa de specialiști este întrunită și depune eforturi maxime pentru a ajunge la finalul propus într-un timp atât de scurt”, a mai adăugat dânsa.
Parcul va avea o suprafață de 32 ari și se află în apropierea fabricii de vin din localitate.
Potrivit Ludmilei Nistor, proiectul în sine este mult mai complex, fiind ramificat în trei sectoare. Un spațiu va fi sponsorizat de către Asociația Părinților și Pedagogilor ”Moștenitorul” în vederea amenajării unui teren de fitness. O a doua zonă presupune construcția unui teren de joacă pentru copii, unde, primăria Pîrlița va aloca, adițional, bani pentru construcția acestuia, precum și localnicii vor veni cu o contribuție proprie. Iar agenții economici din localitatate vor fi implicați în instalarea băncilor, în lucrările de pavaj, și toate cele necesare. Pentru început vor fi instalate 17 bănci. „Îmbunătățirea serviciilor publice locale reprezintă una dintre direcțiile prioritare ale comunei Pîrlița”, a subliniat primarul.
NOTĂ: Comunitatea Mea este programul principal al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (USAID Moldova) în domeniul guvernării locale și este realizat cu mult entuziasm pentru a susține autoritățile publice locale în efortul lor de a asigura o guvernare eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni.
Programul este implementat de IREX în Moldova și timp de cinci ani va acorda asistență pentru mai mult de o sută de comunități din țară, vizând în mod prioritar autoritățile publice locale de nivelul întâi, dar și grupurile civice, cetățenii și mediul de afaceri local.
Până în prezent, programul oferă asistență primăriilor din 56 de comunități din întreaga țară. Asistența include, dar nu se limitează, la implementarea unor instrumente inovative menite să eficientizeze activitatea primăriei, precum și la desfășurarea proiectelor de infrastructură, care vor duce la îmbunătățirea vieții cetățenilor.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *