Anunț important pentru cei ce așteaptă să le fie examinate dosarele de redobândire a cetățeniei române

Ana Guțu

”Procesul de examinare a dosarelor de redobândire a cetățeniei române pentru basarabeni a fost deblocat”, a anunțat, pe pagina sa de facebook, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în Guvernul României, Ana Guțu.
„În ședința de Guvern am discutat cu domnul ministr al Justiției, Cătălin Predoiu, care a spus că situația din Comisia pentru cetățenie, din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, a fost deblocată”, a comunicat Ana Guțu, după care a adăugat: ”Din păcate, a menționat ministrul, procesul de solicitare a cetățeniei române a generat activitatea mai multor rețele dubioase, unele din ele activând cu grave încălcări ale legislației române. O investigație jurnalistică de ultimă oră a scos la iveală mai multe nereguli, inclusiv creşterea bruscă a solicitanților de cetățenie română originari din Rusia. A apărut necesitatea amendării legislației din domeniu prin instituirea unor filtre de verificare minuțioasă a dosarelor”.
Dânsa și-a exprimat speranța că, după soluționarea acestei probleme, procesul de redobândire a cetățeniei române va reintra în limita termenului legal de 6 luni.
La momentul de față, așteaptă să-și redobândească cetățenia României peste 230 mii de basarabeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *