13 cupluri din Hoginești au fost omagiate. Acestea au împlinit jumătate de secol de conviețuire

Pe 14 februarie, la Hoginești a fost mare sărbătoare. În această zi este sărbătorită dragostea, doar că între cuplurile care au trăit împreună jumătate de secol.
Deja al zecilea an consecutiv la Hoginești, autoritățile publice locale aduc un omagiu cuplurilor longevive din sat. În acest an a adunat, în sala pentru festivități a primăriei, nu mai puțin de 13 ”perechi de îndrăgostiți” cu părul cărunt și mâinile bătătorite.
Totodată au venit să-i felicite și copiii, și nepoții, dar și cei apropiați, iar atmosfera a fost una caldă.
Evenimentul, intitulat sugestiv ”50 de ani la bine și la greu”, a fost unul plin de emoție și amintiri. Omagiații au primit diplome din mâinile primarului, Constantin Poștaru, au fost binecuvântați de preotul satului, iar ansamblul vocal de la Casa de cultură, alături de elevii de la gimnaziul din localitate au venit cu un adevărat recital de melodii de suflet.
Potrivit lui Constantin Poștaru, anul acesta doar două familii dintre cele care au dat curs invitației au rotunjit cinci decenii de viață de familie. Restul cuplurilor au împlinit în anii precedenți acest jubileu, dar au fost invitați în mod repetat. ”Mai existau alte două familii care ar fi trebuit să vină, dar viața e imprevizibilă și chiar dacă și-ar fi dorit să participe, nu au putut să o facă din cauza problemelor de sănătate, sau din alte motive obiective”, a declarat primarul.
Potrivit lui Constantin Poștaru, prin asemenea evenimente de suflet se încearcă pe de o parte scoaterea din rutină a persoanelor în etate din localitate, iar pe de altă parte – aducerea lor drept exemplu de stoicism și răbdare pentru tinerii din sat.
”Sigur că le place foarte mult gospodarilor din sat să se întâlnească în asemenea împrejurări, să servească un pahar de șampanie și să depene amintiri. Cu toții își amintesc de tinerețe, de încercările grele ale vieții, dar și de momentele fericite prin care au trecut împreună. Noi vom încerca să continuăm tradiția și în anii care vin. Pentru anul 2021 am identificat deja 3 cupluri care vor sărbători nunta de aur. Ne dorim să-i țină Dumnezeu sănătoși, ca să-i putem avea alături”, a mai adăugat primarul de Hoginești.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *