Un preot din Călărași vrea să construiască o stație de așteptare cu ajutorul diasporei

Dar din dar se face rai. După acest principiu se ghidează părintele Dumitru Rusu din Călărași, care nu oboseșete să-și îndemne enoriașii să jertfească pentru binele societății.
De data aceasta, parohul Bisericii ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” a făcut apel la solidaritate pentru construcția unei stații de așteptare în sectorul numit de călărășeni ”Karabliovca” (Corăbioara). Campania de strîngere de fonduri a fost intitulată sugestiv – ,,Diaspora, te iubim! Hai o stație la baştină să construim!”
Potrivit preotului, această stație-terminus, care a existat cândva pe strada ”Nicolae Milescu Spătaru”, este extrem de necesară pentru cei care așteaptă zilnic microbuzul de rută cu numărul 2. La moment, acolo nu se găsește nici urmă de stație, iar oamenii continuă să se adune lângă gardul unei gopodării, așteptând microbuzul.
”Vin cu rugămintea către locuitorii acestui sector care sunt plecați peste hotare, dar și către oamenii de bună credință rămași acasă, să fim receptivi la acest îndemn și să contribuim pentru a avea la acest punct de așteptare o stație cât de mică, dar amenajată cu scaun și un coș de gunoi”, s-a adresat preotul Dumitru Rusu călărășenilor, după care a mai adăugat: ”Cu toții ne dorim un oraș frumos, curat și amenajat, așa că ar trebui să nu ezităm să facem ceva împreună. De multe ori, trecând spre casă, observ cum stau bătrînii în picioare, uneori în soare sau în ploaie, așteptând transportul public. Sunt părinții noștri, și așa necăjiți de soartă, hai să-i bucurăm cu ceva și să arătăm că ne iubim orașul. Vă îndemn să nu fim indiferenți, să ne unim cei de peste hotare cu cei de acasă și să demonstrăm că nu ne-am uitat rădăcinile”.
Preotul mizează și pe contribuția administrației publice locale pentru finalizarea proiectului dat, susținând că la următoarea ședință a consiliului local va pune în discuție subiectul dat, el fiind și consilier local orășenesc.
Se pare că inițiativa preotului a fost salutată de călărășenii stabiliți peste hotare. Într-un timp relativ scurt, de la inițierea campaniei la data de 11 ianuarie, zece persoane din diasporă deja au donat bani pentru stație, adunându-se aproximativ 8000 de lei. Tototdată, creștinii din comunitate au adunat și ei 3000 de lei. Un cost estimativ al proiectului arată că pentru realizarea stației ar fi necerari nu mai puțin de 20000 de lei.
Dumitru Rusu susține că a discutat și cu proprietarul lotului din preajma viitoarei stații, a obținut acordul lui pentru amenajare, iar în momentul când vor exista suficiente resurse materiale, stația va fi amenajată.
Părintele își dorește ca prin implicarea în diverse acțiuni de caritate, cei care și-au petrecut copilăria în sectorul dat să se consolideze în jurul bisericii și să-i facă să-și iubească baștina, să nu uite de unde au pornit.
Potrivit lui, o mulțime de alte proiecte urmează să fie inițiate în timpul apropiat. ”E greu să aduni o diasporă din rândul orășenilor, pentru că mulți au venit pe parcurs, nu-și au rădăcinile aici, așa cum e prin sate de exemplu. Totuși nu e imposibil să ne conjugăm eforturile pentru a face împreună lucruri frumoase. Nu e primul proiect făcut în comun cu cei din străinătate. Avem mai multe persoane care au grijă de cei rămași acasă. Periodic primim colete cu alimente, haine și obiecte, pe care le oferim celor nevoiași. În plus, în fiecare duminică, copiii care se împărășesc, primesc recompensă în formă de dulciuri și pleacă acasă fericiți. Toate astea se datorează celor cu inimă mare”, a conchis preotul.
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *