În scurt timp, vor începe lucrările de renovarea a Pieței Independenței din Ungheni

2750 metri pătrați de pavaj și 450 metri de bordură au fost achiziționate de Primăria Ungheni pentru pentru renovarea Pieței Independenței din Ungheni.
Iar lucrările de reconstrucție, potrvit primarului de Ungheni, Alexandru Ambros, vor demara odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo. Acestea vor include lucrări de excavare a asfaltului existent, de reabilitare a rețelelor de apă /canalizare și instalare a rețelelor electrice necesare.
„Piața Independenței din municipiul Ungheni, care reprezintă centrul cultural, istoric și administrativ al orașului, în preajma căruia sunt amplasate cele mai importante clădiri administrative: Consiliul Raional Ungheni, Primăria municipiului Ungheni, Secțiile și Direcțiile Consiliului Raional Ungheni, este într-o stare deplorabilă. Anual, aici organizăm diverse evenimente care reunesc unghenenii de acasă și de peste hotarele țării, oaspeții și partenerii de dezvoltare a orașului. Pentru a pune în valoare acest spațiu deosebit de important pentru municipiul Ungheni, ne propunem implementarea unui proiect amplu de renovare și modernizare a pieței”, a subliniat primarul.
Iar un prim pas în acest sens va fi reconstrucția suprafeței asfaltice.
De subliniat că Piața Independenței are o suprafață de 4000 mp. O parte a materialele necesare pentru lucrările de pavare au fost achiziționate. Aceasta a fost posibilă grație și contribuției Consiliului Raional Ungheni în valoare de 493 mii lei.
Bugetul total al proiectului de renovare și modernizare a Pieței Independenței este de 400 mii Euro.
În prezent se lucrează la crearea conceptului arhitectural al pieței. În această zonă se preconizează amenajarea a două fântâni arteziene cu jeturi la nivelul pământului, instalarea mobilierului urban modern, amenajarea locurilor de parcare. În procesul de elaborare a schiței de proiect, un rol important îl vor avea locuitorii orașului.
Deaceea, Primăria municipiului Ungheni îndeamnă unghenenii să vină cu propuneri și idei inovative despre cum ar trebui să arate Piața Independenței.
Propunerile pot fi transmise la adresa de email: primaria.ungheni@gmail.com  sau pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *