Cetățenii din Bahu declară că li s-a încălcat dreptul la un trai decent. Iar acum ei cer ca acest drept să le fie respectat

În acest sens, ei au depus și o petiție la primărie. ”Noi, lo­cu­i­torii satului Bahu, suntem in­dig­nați de faptul că nu avem transport public spre raion (n.r. – orașul Călărași), nu putem circula și, totodată să ținem legătura cu instanțele raionale, spitalul, policlinica, etc”, se arată în petiția respectivă, care a fost semnată de 171 de locuitori ai satului Bahu.
Astfel, ei cer să li se ofere transport tur-retur către orașul Călărași cu circulație prin satul Bahu.
Potrivit Anei Enachi, lidera grupului de inițiativă, în anii precedenți circula microbusul Săseni – Călărași care tranzita satul Bahu, iar de mai bine de opt ani lumea nu își mai permite acest lux și ajunge în oraș ”cum dă Domnul”.
Potrivit primarului comunei Săseni,  Mihail Baicu, în com­­ponența căreia intră și satul Bahu, ruta a fost retrasă de către administrator din varii motive: drumul de acces rău și numărul mic de pasageri.
”Lumea din sat, dimineața la ora 7:00 iese la autobusul de rută Telenești – Chișinău, care trece prin satul Bahu, urcă și merg până la pod la Bravicea deoarece autobusul urcă pe pod și pleacă la Chișinau. Apoi urcă în microbusul Călărași – Săseni”, povestește lidera grupului.
Mihai Baicu a menționat că această problemă poate fi soluționată imediat ce șeful parcului auto din Călărași își va da acordul ca microbuzul de rută Săseni – Călărași să tranziteze și satul Bahu. ”În baza acestei petiții, am făcut un demers către președintele raionului Călărași de a pune în discuție la Comisia trasnport această problemă”, a subliniat primarul.
De subliniat că din satul Bahu până la Călărași sunt aproximativ 35 de kilometri. Iar prețul unui bilet este de 33 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *