Doi bărbați din Petrești au împușcat un mistreț. Aceștia au fost identificați și riscă o amendă penală

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, aflați în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate a sectorului poliției de frpontieră Ungheni, au reținut două persoane după ce una din ele a utilizat arma de vânătoare pe care o deținea ilegal.
La fața locului a fost depistat un mistreț împușcat, cu o greutate de aproximativ 100 kg.

Pe direcția Medeleni, la aproximativ 1000 de metri de la frontiera de stat, patrula a fost alertată de zgomotul închis a unei împușcături.
La scurt timp, au fost observați doi bărbați ce se deplasau fără un scop anume. La apropierea polițiștilor de frontieră, persoanele s-au urcat într-un automobil de model Renault Clio și au luat-o din loc.
În urma acțiunilor întreprinse, cei doi au fost identificați. Ei s-au dovedit a fi locuitori ai satului Petrești, raionul Ungheni, în vârstă de 27 și, respectiv, 43 de ani.
La examinarea teritoriului, a fost depistat un mistreț împușcat.
Arma de vânătoare cu țeava lisă de model TOZ 63 a fost transmisă pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul tehnico-criminalistic și expertiză judiciară.
Bărbații riscă o amendă penală pentru practicarea braconajului cinegetic conform art. 233 Cod Penal al Republicii Moldova.
NOTĂ: Articolul 233, Cod penal. Vînatul illegal
(1) Vînatul fără autorizaţia corespunzătoare fie în perioada interzisă, fie în locurile interzise, fie cu unelte şi metode nepermise (braconajul), dacă acesta a cauzat daune ce depăşesc 200 de unităţi convenţionale, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.
 (2) Aceeaşi acţiune săvîrşită de o persoană cu funcție de răspundere, de o persoană publică ori de o persoană cu funcție de demnitate publică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 700 la 1000 de unităţi convenţionale sau cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la 3 ani, sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.
1 unitate convențională = 50 lei


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *