Pe 1 decembrie, la Sipoteni s-a dat startul sărbătorilor de iarnă

Tradițional, la Sipoteni, pe 1 decembrie se dă startul sărbătorilor de iarnă. Și nici în acest an nu s-a făcut o excepție.
Asociația de Băștinași Junior, împreună cu autoritățile publice locale au pregătit un frumos și captivant eveniment cu această ocazie. Pe 1 decembrie au fost aprinse luminițile pe bradul de Crăciun și totodată s-a sărbătorit și Ziua României.
Asociației de Băștinași (AdB) Juniori s-au implicat la maximum în organizarea acestor evenimente. Fiecare membru, 23 la număr, a avut oportunitatea de a-și lansa talentele. ” M-am gîndit la o modalitate mai interesantă, nu ca de obicei de abordare a scenariului. Un grup a cîntat, alt grup a dansat, alții au făcut jucării eco pentru brad, alții au participat la sceneta dedicată picilor, care și aceasta a fost prezentată altfel”, ne-a povestit Daniela Adam, președintele  AdB Juniori.
Lume multă s-a adunat la această sărbătoare. ”Numărul imens de oameni veniți la sărbătoare și zîmbetele pline de recunoștință a copiilor și părinților acestora ne-au insuflat speranță și dorința de a organiza cît mai multe manifestări”, a mai adăugat Daniela Adam.
În acea seară s-au distrat cu toții de minune. A cîntat fanfara din Sipoteni, dar și elevii de la liceul din localitate. AdB Junior a prezentat un mini concert și au oferit cadouri celor mici.
Potrivit Danielei Adam, banii pentru cadourile oferite au fost colectați la filmele pe care le-a organizat AdB Juniori timp de două săptămîni la rând. Astfel au fost procurate aproape 200 de cadouri. ”Am avut emoții pozitive de nedescris, noi credeam ca vor veni câțiva oameni, puțin ne vom bâlbâi cuvintele și vom merge acasă. Dar nu a fost așa. Au venit foarte mulți oameni, scuarul Casei de Cultură era plin. Niciodată n-am mai văzut ca la evenimentele din sat să se adune atîta lume”, ne-a mai spus Daniela Adam plină de entuziasm.
AdB Juniori din Sipoteni are menirea de a menține legătura dintre tineri și diasporă, de a participa la dezvoltarea locală din perspectiva tinerilor și de a atrage cît mai mulți tineri acasă. Iar până la Crăciun, membrii Asociației își planifică să organizeze câte 2 – 3 acțiuni pe săptămînă cu tematica ”Împreună cu familia deschidem ușa sărbătorilor de iarnă”.
 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *