În satul Elizavetovca s-a pus temelia unei biserici

La Elizavetovca s-a pus temelia unei biserici. Iar pe 23 noiembrie, temelia bisericii care va purta hramul ”Sf. Ier. Dionisie – Episcopul Cetății Albe – Ismail și Sf. Ier. Luca al Crimeii”, a fost sfințită.

 
Aceasta a fost sfințită de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Părinte Mitropolit Petru, la slujbă participând și zeci de credincioși din localitate, dar și primarul comunei Zagarancea, Vasile Gaviuc, în componența căreia intră și satul Elizavetovca. ”Satul Elizavetovca nu a avut niciodată un locaș de cult, iar locuitorii de aici sunt foarte bucuroși, plini de râvnă duhovnicească și uniți pentru o astfel de lucrare, împreună cu părintele Gabriel”, a declarat primarul.
După tradiționala rânduială de așezare a Sfintei Cruci, a Hrisovului și a Pietrei de Temelie, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a binecuvântat poporul și a rostit un cuvânt de învățătură. „Este îmbucurător că pământul acesta sfințit de strămoșii noștri să fie semănat cu aceste stindarde ale veșniciei, locașuri ce adună pe norod lângă Hristos. Râvna părintelui paroh ne bucură, mai cu seamă că tot ceea ce se vede aici, alături de frumosul Paraclis de la întrarea în localitate, s-au realizat în numai trei săptămâni, ceea ce arată dragostea lui față de casa Domnului, pentru care l-am învrednicit a primi și distincția bisericească – Dreptul de a purta Bedernița, spre încurajare și înmulțirea roadelor frumoase în via Domnului”, a menționat dânsul.
La rândul său, părintele paroh Gabriel Andrei Gherasă a mulțumit tuturor celor de față pentru sprijin. „Deși vremea de afară nu este prielnică, inimile dumneavoastră au încălzit aceste ziduri, ziduri ce se vor îmbiba de duhul rugăciunilor pe care le vom înălța aici spre Slava Domnului”, a menționat părintele.
Lucrările de construcție au început pe 2 noiembrie și înaintează într-un rimt îmbucurător datorită râvnei și jerfelniciei părintelui paroh, Gabriel Andrei Gherasă. ”Prezența, dragostea și părinteasca binecuvântare a mitropolitului, încrederea pe care ne-ați acordat-o dându-ne spre realizare acest deziderat, toate ne responsabilizează și ne dau nădejde că Învierea Domnului ne va găsi în biserica nouă”, a conchis părintele paroh.

Așa va arăta biserica


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

18 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *