VIDEO / Un sport nepracticat în Republica Moldova a adus rezultate frumoase celor doi sportivi ungheneni

Premieră pentru sportul moldovenesc. Un echipaj moldovean de sanie, proba dublu, a participat la etapa inaugurală a Cupei Mondiale, care s-a desfășurat pe 23 noiembrie la Innsbruck (Austria).
Echipajul moldovean este format din Ionuț Șișcanu și Iulian Oprea, ambii originari din localitatea Măcărești (Ungheni).
„În urmă cu aproximativ cinci ani am creat aici o pârtie pentru sanie. Am selectat vreo zece copii doritori de a practica acest gen de sport. Acum ei sunt candidați sau membri ai loturilor naționale de juniori, tineret, seniori. Succesul cel mai mare l-a înregistrat deocamdată Ionuț Șișcanu și Iulian Oprea. Ei au obținut dreptul să concureze la Cupa Mondială, după ce au evoluat cu succes la Cupa Națiunilor”, a declarat pentru Moldpres secretarul general al Federației Moldovenești de Ski și Sanie, Petru Bria.
Debutul sportivilor moldoveni a fost unul modest. Ei s-au clasat la subsolul clasamentului. „Important este că o să participăm și la următoarele etape ale Cupei Mondiale. Sper că rezultatele o să fie în creștere”, a mai adăugat oficialul.
Totuși, pentru primul lor concurs la seniori este un rezultat superb și uriaș, un rezultat mare și pentru Republica Moldova
De subliniat că Ionuț Șișcanu la moment este student Colegiul tehnic de transporturi și construcții din Iași, iar Iulian Oprea este student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.
https://www.facebook.com/MoldovaLUGE/videos/1526897210792084/UzpfSTEwMDAxMTM2MjM4NjYzMjozMDYwNjExMjk0OTk0MTQ6NzU6MDoxNTc1MTg3MTk5Oi02MjQxODEyODAwNjkzNTI4NzM4/


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *