FOTO: // „Bunicii grijulii” din Ungheni au intrat din nou în acțiune

În contextul ,,Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Traficului Rutier” și susținerii familiilor și prietenilor acestora, Asociația Obștească „Bunicii Grijulii” din Ungheni împreună cu polițiștii Ungheni si voluntarii ,,ProUngheni”, au organizat pe 26 noiembrie un flash-mob de prevenire și informare a cetățenilor cu genericul ,,Stop accidente, stop alcool la volan, viața are prioritate”.
În această ordine de idei scopul campaniei a fost pentru a atrage atenția populației la această problemă socială gravă, la consecințele și costurile asociate ei, precum și la măsurile preventive.
De asemenea, în această zi s-a încercat a sensibiliza și informa participanții în traficul rutier privitor la riscurile și pericolele stăzii.
S-a discutat cu trecătorii despre necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră atât de către șoferi cât și de pietoni. Au fost împărțite pliante ce vizează scopul, măsurile de prevenire a cazurilor de victimizare și consecințele acestora.
„Reducerea numărului de accidente rutiere și decese cu 50%  este obiectivul anului 2020. Acest fapt ne reamintește despre necesitatea de a conduce în mod responsabil, respectiv de a ne educa copiii în ceea ce privește respectarea regulilor de circulație. Și nu în ultimul rând de a promova la nivel de Guvern aplicarea corectă a politicilor menite să protejeze participanții la trafic și să prevină suferința pierderii cuiva drag pe drum”, spune Ruslan Grecu, șef adjunct al Inspectoratului de Poliție Ungheni.
Conform datelor oferite de Inspectoratul de Poliție Ungheni, în primele opt luni ale anului curent, în raion au fost înregistrate 30 de accidente rutiere, în rezultatul cărora au decedat patru persoane, iar altele 29 de persoane au fost grav traumatizate.
„Ziua Mondială a Comemorării Victimelor Traficului Rutier este o oportunitate de a a ne alătura comunității, pentru a pune capăt crizei pe drumurile din întreaga lume. Nimeni nu ar trebui să treacă prin pierderea dureroasă a unui copil, a unui frate, părinte, prieten, ucis în accident rutier, acest fapt ar putea fi prevenit”, a mai adăugat Ruslan Grecu.






 
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *