Și orașul Ungheni s-a ales azi cu trei viceprimari. Însă aceștia vor fi investiți în funcție mai târziu

Azi, 22 noiembrie au fost aleși cei trei viceprimari ai municipiului Ungheni.  Prin votul a 24 de consilieri din 27, au fost aleși: Ion Gălușcă, Dionisie Ternovschi și Vera Poia, toți neafiliați politic.
”Nici nu m-am așteptat că candidații propuși vor primi o majoritate aproape absolută. Lucrul acesta bucură foarte mult. Pentru că 24 de consilieri din 27 au votat pro spune și faptul că atunci când am făcut aceste propuneri, înseamnă că a fost una bună. Și chiar vă mulțumesc că aveți încredere în propunerea pe care am făcut-o”, a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.
Ion Gălușcă (va fi responsabil de domeniul construcții și sector comunal) este de baștină din satul Costuleni. A activat în mai multe întreprinderi. De profesie este este constructor. ”Sper să fac față și voi lua stricte măsuri ca toate construcțiile din orașul Ungheni să fie executate conform legislației în vigoare și normativelor”, a declarat dânsul.
Ion Gălușcă va fi investit în funcție începând cu data de 1 decembrie 2019.
 
Dionisie Ternovschi (responsabil de sectorul social) are 38 ani, este antreprenor, președintele JCI Ungheni și președintele FC Ungheni. A făcut studiile la Târgoviște, România, obținând licența în marketing.
Dânsul va fi investit în funcție începând cu 9 decembrie 2019.
 
 
Vera Poia va fi investită în funcție începând cu data de 20 decembrie 2019(sectorul economic, juridic). Are 27 ani și are studii în economie, masterand în contabilitate. Este contabil șef la SA ”Ungheni Vin”. ”Ce m-a determinat pe mine să cer votul dumneavoastră de încredere este faptul că responsabilitatea, capacitatea de a învăța din mers, spiritul de inițiativă și creativitatea de care am dat dovadă de acești cinci ani au făcut ca colegii mei să mă încurajeze în ideea că întreprinderea în care activez  îmi oferă prea puțin spațiu pentru a mă manifesta și, respectiv, trebuie să trec la o altă etapă. Eu fiind una dintre tinerii care am decis să rămân acasă…”, a declarat și Vera Poia.
De ce fiecare viceprimar va intra în funcții la date diferite, pentru că ”fiecare dintre ei are o activitate profesională pe care o desfășoară și nu se pot elibera imediat”, a explicat primarul Alexandru Ambros, cel care a propus candidaturile respective.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *