Poliția atenționează cetățenii. S-au intensificat cazuri de sustragere a banilor de pe carduri

În ultima perioadă de timp s-au intensificat adresările cetățenilor privind sustragerea mijloacelor bănești de pe cardurile bancare. Despre aceasta informează Inspectoratul de Poliție Ungheni pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Ruslan Grecu, șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Ungheni, în perioada  septembrie – octombrie a acestui an au fost înregistrate patru cazuri de tranzacții ilicite. Iar pagubele celor pătimți au fost în jur de 20 mii lei. ”Tot mai mult se optează pentru cumpărăturile on-line, iar acest fapt are și plusuri, dar și minusuri”, a subliniat dânsul, după care a mai adăugat: ”Bunăoară așa ajung clienții să acceseze site-uri frauduloase, fie din neatenție sau cu bună știință”.
Potrivit lui, o informație utilă pentru internauți ar fi ca să se atragă atenția la site-urile protejate care au ca semn distinctiv litera „s” la final – https://, comparativ cu http:// la un site nesecurizat. ”Până acum câteva luni, nu am avut înregistrate astfel de cazuri”, a subliniat Ruslan Grecu.
Inspectoratul de Poliție Ungheni a întreprins măsuri de prevenire, informând populația despre metodele de prevenire a fraudelor. Astfel, important este de a nu oferi nimănui date confidențiale ale cardului, să nu se comunice parolele unice primite prin mesaj de la bancă, să nu se deschidă atașamente de la e-mail-uri sau diferite programe nesolicitate.”Însă dacă totuși ați căzut victimă unui asemenea atac, încercați să vă schimbați parola cât mai repede și anunțați instituțiile competente”, a conchis Ruslan Grecu.
La Călărași, potrivit Cristinei Vicol, ofițer de presă al Inspectoratului de Poliție, astfel de cazuri de sustragere a banilor de pe cardurile bancare n-au fost înregistrate.
Potrivit lui Ruslan Grecu, persoanele culpabile de furt sunt sancționate cu amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *