Primarul de Meleșeni a mers în Ungaria după experință

simbol

Chiar a doua zi după ce a fost ales pentru a cincea oară în calitate de primar în satul Meleșeni, pe 21 octombrie, Valeriu Zubcu a mers într-o vizită de studiu în Ungaria.

simbol

Alături de specialiști de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și de reprezentanți ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, Valeriu Zubcu a realizat un schimb de experiență și de aprofundare a cunoștințelor în domeniul dezvoltării rurale în țările din Europa și Asia Centrală.
Vizita a fost organizată cu suportul Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) și invitația a venit în urma selectării Meleșeniului într-un proiect-pilot ce asigură elaborarea și aplicarea unui plan local de dezvoltare rurală: ”Asistență pentru consolidarea capacităților în domeniul politicilor pentru agricultură și dezvoltare rurală și implementarea proiectelor-pilot de dezvoltare a comunităților locale”. În cadrul lui, s-a făcut deja un plan strategic de dezvoltare locală pentru următorii patru ani, care a și fost aprobat la una dintre ultimele ședințe ale consiliului local.
De altfel, Valeriu Zubcu a fost unicul reprezentant al administrațieii publice locale care a făcut parte din echipă. ”În cele patru zile de studiu am prezentat modalitatea de a lucra în teritoriu, de a mobiliza societatea, de a crea echipe locale. Am reușit să scot în evidență multe dedesubturi pe care cei de la nivel central nici nu le bănuiau, iar eu, la rândul meu, am luat act de multe experiențe pozitive prezentate de reprezentanți din Bulgaria, Belarus, Kazahstan, Ucraina, Macedonia, Iugoslavia”, ne-a povestit la întoracere primarul.
Dânsul a avut ocazia de a vizita două ferme de succes din Ungaria, a participat la conferințe și s-a întors acasă cu multe idei bune de implementat.
Alături de Meleșeni, de proiectul finanțat de FAO vor mai beneficia de finanțări alte două localități: Teșcureni (Ungheni) și Lalova (Rezina).
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *