FOTO / Bucurie copiilor din Măcărești adusă de filiala Ungheni a Crucii Roșii

simbol

Bucurie mare pentru 22 de copii din Măcărești. Într-o zi din vacanță, pe 31 octombrie, aceștia au venit în oraș să se distreze. Pentru început au vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni, după care au mers în Parcul Central și s-au distrat de minune.

Aceste activități au avut loc grație filialei Ungheni a Crucii Roșii în cadrul proiectului ”Împreună vom reuși”. ”Activitățile noastre de mai departe sunt în ascensiune, vom continua să ne implicăm și să facem cât mai multe lucruri mărețe pentru cei care au nevoie”, a declarat Elena Gavrișov, directoarea filialei Ungheni a Crucii Roșii.
Elevii au rămas impresionați de ceea cea au văzut la muzeu. Iar timpul frumos de afară a fost potrivit și pentru distracția în parc.  ”Ziua a fost una foarte distractivă pentru mine. Am fost la muzeu și ceea ce am învățat la lecțiile de istorie au devenit imagini mai clare”, ne-a spus Elena Pîntea, elevă la gimnaziul din Măcărești. Și colegul ei, Andrian Suhodol a declarat că i-a plăcut vizita la muzeu, dar și în parc. ”Am avut parte de multe activități distractive. Descoperirile de la lecțiile de istorie le-am văzut în realitate la muzeu, am fost copleșit de imaginile care reflectau cele două razboaie mondiale”, a subliniat dânsul.
La finalul zilei, toții cei 22 de elevi au primit și câte o punguță cu dulciuri și rechizite școlare. ”Asemenea ieșiri le face viața mai frumoasă copiilor, s-au simțit bine, iar darurile primite le-a adus zâmbetul pe buze”, a subliniat profesoara Maria Iachimovschi, cea care i-a însoțit pe elevi peste tot.
În aceeaști ordine de idei, Elena Gavrișov le-a vorbit elevilor despre combaterea violenței, a traficului de ființe umane, a HIV/SIDA etc, care de altfel, sunt și obiectivele proiectului ”Împreună vom reuși”, desfășurat grație suportului acordat de Crucea Roșie din Norvegia, regiunea Vestfold.


 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *