Elevii din clasele primare vor avea la școală ore de fotbal

Orele de fotbal vor fi introduse în școli. Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat pe 12 noiembrie introducerea acestora.
Proiectul întitulat ”Educația fizică prin fotbal” a fost înaintat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și prevede două lecții de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare.

Acesta va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnat acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total, în transpunerea lui în fapt vor fi implicați circa 15.000 de copii. ”Este un proiect menit să impulsioneze dezvoltarea fotbalului în țară, să-i dea o amploare”, a declarat Ion Buga, reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal.
La Călărași, orele de fotbal vor fi introduce într-o singură instituție de învățământ. Potrivit Elenei Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport, este vorba de Liceul ”Vasile Alecsandri” din orașul Călărași, care, potrivit  dânsei, are toate condițiile necesare. ”Am făcut un sondaj printre elevi și am văzut că avem multe cereri, iar FMF la rândul ei vine și ea cu o contribuție substanțială. Este foarte important că aceste ore să fie introduse deoarece contribuie la mișcarea elevilor”, a declarat Elena Gonța.
Iar Iulia Pancu, șefa Direcției Educației Ungheni a declarat că deocamdată nu știe care sunt instituțiile care vor beneficia de aceste proiect al FMF.
Astfel, Federația se obligă să instruiască profesorii de educație fizică și de la clasele primare, după care aceștia vor primi Licența D a Federației. Iar Federația Moldovenească de Fotbal va oferi gratuit fiecărei școli 10 mingi, 20 de copete, 10 bavete, echipament pentru profesori, seminare pentru profesori, materiale didactice.
Obiectivul pe termen scurt al Federației Moldovenești de Fotbal este crearea condițiilor calitative pentru organizarea lecțiilor de educație fizică prin fotbal. De asemenea, se prevede crearea claselor sportive specializate de fotbal.
Totodată, Federația de fotbal a solicitat Ministerului Educației, Culturii și Cercetării semnarea unui Memorandum pentru implementarea primelor obiective din noua Strategie de dezvoltare a FMF în perioada 2020-2024: ”Fotbalul în grădinițe”, ”Lecții de fotbal în școli” și ”Clase sportive specializate de fotbal”.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *