”Căsuța cu povești” de la Oricova și-a deschis larg ușile

”Căsuța cu povești” de la tabăra de odihnă ”Romanița” din Oricova a fost inaugurată. Evenimentul s-a desfășurat pe 28 octombrie, în prezența mai multor copii, părinți dar și autorități publice locale.

”Cu doi ani în urmă această realizare era doar la nivel de concept. Acum avem o adevărată bijuterie destinată pentru odihna copiilor din raion și din întreaga republică. Prin această realizare am reușit să oferim posibilitatea de a se odihni încă 150 de copii”, a scris Sergiu Artene, președintele raionului Călărași pe pagina sa de Facebook.
De subliniat că valoarea totală investiției este de aproximativ 1 milion 800 mii lei, banii fiind alocați de către Consiliul Raional Călărași.
Contrucția ”Căsuței cu povești” a durat exact un an de zile.
Potrivit Elenei Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport Călărași, s-a decis ca să fie construită o nouă căsuță pe teriotriul taberei din cauza lipsei de locuri pentru toți doritorii de a se odihni, întrucât  aceasta este unica tabără din raionul Călărași. ”Aceasta era neîncăpătoare pentru toți doritorii. În fiecare schimb se odihneau câte 90 de copii, iar în total erau șapte schimburi.  Deci erau locuri doar pentru 700 de copii, ceea ceera puțin pentru solicitărțile pe care le aveam. Astfel am hotărât să mai construim încă o căsuță”, explică dânsa.
Astfel, o dată cu construcția acestei căsuțe, numărul de locuri s-a mărit cu 27, 20 pentru copii și șapte pentru angajați.
Întrebată cum vor fi selectați copiii care se vor odihni anume în această căsuță, Elena Gonța a explicat: ”Aici condițiile sunt cu mult mai bune, comparativ cu celelalte căsuțe. Deaceea aici și prețul la bilet va fi mai mare, dar va depinde foarte mult și de referințele pe care le va avea copilul de la școala în care învață”.
Totodată, Elena Gonța a menționat că pe viitor, autoritățile își doresc să modernizeze și celelalte căsuțe. ”Este o idee îndrăzneață care ține de anii următori. Ne dorim ca să renovăm și fațadele celorlalte căsuțe ca să se încadreze perfect în acest peisaj. Plus la aceasta, ne dorim să construim și blocuri sanitare în interiorul fiecăreia”, a conchis dânsa.
Începând cu 2020, la tabăra de copii ”Romanița” de la Oricova, se vor odihni anual aproximativ 850 de copii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *