VIDEO / La mai puțin de o săptămână de turul II al alegerilor locale, în orașul Călărași vor fi renumărate voturile. Care este motivul

Candidatul la funcția de primar al orașului Călărași din partea Patidului Politic Uniunea Salvați Basarabia (USB), Victor Ambroci, a contestat rezultatele obținute în turul întâi al alegerilor locale din 20 octombrie, cerând ca voturile să fie renumărate.
La ședința din 28 octombrie a Judecătoriei Strășeni contestația lui Victor Ambroci a fost admisă. S-a decis renumărarea voturilor în 9 consilii electorale de circumscripție: 9/1. 9/2, 9/3, 9/4, 9/5, 9/6, 9/7, 9/8, 9/9.
Decizia poate fi contestată, timp de o zi, la Curtea de Apel Chișinău.
De notat că în turul I, Victor Ambroci s-a clasat pe locul III, obținând doar cu 58 de voturi mai puțin decât candidatul PSRM, Gheorghe Stratan, și cu 72 de voturi mai puțin decât candidatul Blocului Electoral ACUM, Ion Olari.

”Dragi călărășeni! Vă mulțumesc pentru votul acordat pe 20 octombrie. Știți că împreună am reușit un rezutat foarte bun, la o mică diferență de primii doi candidați. Și acest fapt ne-a creat dubii și am decis să contestez rezultatul alegerilor și am cerut renumărarea voturilor. Iar azi, instanța de judecată a admis cererea de renumărare…”, a declarat Victor Ambroci.
În cazul în care decizia Judecătoriei Strășeni nu va fi contestată , urmează ca, în termen de trei zile, să fie renumărate voturile din cele 9 consilii electorale de circumscripție.
În funcție de rezultat, se va decide dacă în buletinul de vot vor rămâne numele celor doi candidați clasați pe primele două locuri sau dacă vor avea loc modificări.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *