Turismul și oamenii raionului Călărași – într-o carte proaspăt apărută

Cei mai iscusiți meșteri călărășeni, dar și principalele atracții turistice din raion au fost adunate într-un ghid turistic, care a fost lansat, recent, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași.
Ghidul, întitulat ”Călărași prin prisma meșterilor populari cu mâini dibace și inima de aur”, a apărut grație unui proiect trilateral al Consiliului Raional, Direcției Cultură și Turism, și Muzeului de Istorie și Etnografie din Călărași.
În cele 26 de file ale sale sunt prezentați 12 meșteri și producători, câteva instituții de cultură și turism, care duc peste tot faima Călărașiului. Prin editarea ghidului respectiv se urmărește dezvoltarea turismului receptor și meșteșugăresc din raionul Călărași, precum și atragerea investitorilor și turiștilor.
Potrivit Marianei Iurcu, ghid turistic și muzeograf la muzeul din Călărași, ideea de a crea acest ghid a apărut în urma vizitei la Buhl (Germania), oraș înfrățit cu raionul Călărași. ”Fiecare dintre noi a contribuit cum a putut mai bine s-o  realizeze. Consiliul Raional a suportat cheltuielile de editare, iar Direcția Cultură și Muzeul de Istorie au venit cu potențialul uman”, a precizat dânsa.
”Acum putem afirma că această carte este parte a unui proiect de dezvoltare a potențialului turistic în Zona de Centru a Moldovei, în cadrul căruia urmează să fie constituit și un Centru turistic, iar acest ghid este de fapt un început în acest sens”, a subliniat și Sergiu Artene, președintele raionului.
Ghidul a fost editat într-un tiraj de 1000 de exemplare, iar autorii și-au exprimat dorința să identifiea resurse pentru a tipări o nouă ediție.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *