Statisticile lui Gheorghe Petic

Consilierul raional și municipal Ungheni, Gheorghe Petic, anunță pe pagina sa de facebook că azi, 31 octombrie, urma să aibă o ședință de judecată la Taraclia, ședință care, potrivit lui, a fost amânată pentru că judecătoarea e bolnavă.
”Judecatoarea care duce cazul (fașă de această doamnă am și un grăunte de respect) se îmbolnăvește în a șaptea sedință consecutivă. Oare? Dar poate e tactică? Judecatoarea înțelege bine ce ”mizerie de dosar” i-au băgat șefii ei de la Cahul și încearcă, cumva, cumva, să întindă motanul de urechi”, a precizat Gheorghe Petic, după care a cocluzionat: ”Au băgat-o tare pe biata femee în glod cu dosarul Petic”.
Anterior, cu doar câteva zile înainte, dânsul a venit și cu o statistică a celor întâmplate cu el în ultimu an.
”Fiindcă toamna se numără bobocii, am încercat să-i numar și eu pe ai mei. Recunosc că am avut de această dată o numărătoare mai specifică”, a scris, după care a enumerat:
– 8 dosare fabricate, al 9-lea se ticluiește la Inspectoratul de Politie Ungheni, la comanda unui nemernic de fost ministru al MAI, actualmente deputat cocoțat în Parlament;
– 9 luni și 7 zile petrecute închis în nedreptate, fals, fățărnicie, mizerie, minciună;
– 4 închisori, 9 beciuri umede și reci, 6 judecătorii (Nisporeni Ungheni, Bălti, Orhei, Chișinău, Taraclia);
– 6 avocați, 8 procurori, 10 judecători și o armată întreagă de polițiști în pază (i-ați vazut câți erau de mulți cu mine pe la judecătoriile din Bălți, Chișinău, Ungheni, Orhei);
– 77, azi urma să fie a 78-a la numar ședință de judecată;
– cheltuieli de judecată, în jur de 7000 de euro, o bună parte fiind ajutorul prietenilor reali și virtuali, alta – datorii;
– o declarație internatională în care a fost recunoscut deținut politic;
– zeci de plângeri scrise, de care nu a ținut cont nicvi poliția, nici procuratura.
Gheorghe Petic pare să nu fie optimist. ”Perspectiva e și mai neagră, pentru că dosarele sunt pornite din nou, de la capăt, și se plimbă prin judecată ”jos-sus-sus-jos”, o metodă foarte cunoscută ca să te distrugă psihic.
”De la data de 19 iulie am răbdat și nu am strigat, acum însă doare foarte tare.Care sunt limitele răbdării si cât mai poate un om să înghită acest amar?”, se întreabă, la final, Gheorghe Petic.
Reamintim că acum un an, pe 12 octombrie 2018, Gheorghe Petic a fost reținut. Pe numele lui a fost pornită atunci o cauză penală pentru viol. Dânsul este fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări în care ar fi implicați responsabili din Poliția de Frontieră din Republica Moldova și România.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *