Bani din Japonia pentru grădinița din Tuzara

Grădinița din Tuzara va beneficia de un grant în valoare de 67437 dolari din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană ”Kusanone”.
A fost deja semnat contractul de grant.
Potrivit Vioricăi Arman, directoarea grădiniței, proiectul respectiv prevede reparația acoperișului, izolarea termică a pereților exteriori, schimbarea geamurilor. ”Este un proiect foarte binevenit și important pentru instituția noastră”, a subliniat dânsa.
Grădinița, fiind o anexă a gimnaziului din localitate, a fost construită în 1984, iar de atunci, potrivit directoarei, nu a fost nimic schimbat sau reparat.
”Dacă în interior am reușit să creăm condiții bune de activitate, grație unui alt proiect realizat  anterior, atunci în exterior e nevoie de o reparație”, a mai adăugat Viorica  Arman.
Grădinița din Tuzara este frecventată zilnic de 120 de copii din satele Tuzara, Seliște și Novaci.
De notat că pe lângă grădinița din Tuzara, de granturi vor beneficia și alte patru instituții de învățământ din raioanele Orhei, Cahul, Anenii Noi și Comrat. Valoarea totală a grantului pentru toate cele cinci instituții e de circa 425 mii de dolari americani.
Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova acum 11 ani, timp în care sistemul educațional a beneficiat de 21 proiecte de acest gen în valoare de 1 million 626 mii dolari.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *