În raionul Ungheni, s-au înscris în cursa pentru un fotoliu de primar 159 de candidați. Se cunoaște deja numele unui candidat care va câștiga alegerile

La o funcție de primar candidează în medie 5 persoane. Per total, pentru cele 33 de primării din raion, s-au înscris în cursa pentru un fotoliu de primar 159 de candidați, dintre care 41 de femei. 
Cei mai mulți candidați la funcția de primar sunt la Petrești – 9, după care urmează Sculeniul cu 8 candidați.
În 5 localități: Ungheni, Bușila, Florițoaia Veche, Măcărești și Pîrlița, avem câte 7 candidați ce aspiră la fotoliul de primar.
În alte 5: Alexeevca, Cioropcani, Todirești, Valea Mare, Zagarancea, numărul candidaților la funcția de primar este de câte 6.
Tot în 5 localități: Bumbăta, Cetireni, Costuleni, Rădenii Vechi și Unțești, luptă pentru funcția de primar câte 5 candidați.
În cursa pentru fotoliul de primar s-au înscris câte 4 candidați în 8 localități: or. Cornești, Agronomovca, Boghenii Noi, Condrătești, s. Cornești, Mănoilești, Sinești și Teșcureni.
Câte 3 candidați sunt înregistrați în 5 localități: Buciumeni, Chirileni, Hîrcești, Măgurele, Năpădeni.
Doar în 2 localități numărul candidaților este de 2: Morenii Noi și Negurenii Vechi. Aici, e sigur deja, nu va exista turul doi al alegerilor.
O singură localitate deja își cunoaște primarul. Este vorba de Cornova, unde este înscris doar un candidat: actualul primar, Ștefan Roșca, candidat independent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *