Doar patru dintre actualii primari din raionul Călărași nu mai vor să ocupe fotoliul respectiv. Cine sunt aceștia

Chiar dacă, pe parcursul anilor, marea majoritate a primarilor s-au plâns că e greu, că oamenii nu-i susțin, că salariul este mic, iar cerințele mari, în campania electorală s-au avântat la luptă pentru un nou mandat 24 din cei 28 de primari din raionul Călărași.
De data aceasta, 7 primari reprezintă Blocul ACUM.
Este vorba de: Alexei Zatic (Bravicea), Elena Oaserele (Dereneu), Constantin Poștaru (Hoginești), Petru Ceban (Horodiște), Sergiu Șpac (Peticeni), Vasile Stăvilă (Pîrjolteni) și Iacob Prascurov (Țibirica). Toți au ajuns primari, în 2015, pe listele PLDM.
Tot 7 reprezintă Partidul Democrat. Aceștia sunt: Igor Godea (Bahmut), care a ajuns primar, în alegerile precedente, din partea PL; Petru Sorici (Nișcani), susținut în alegerile din 2015, de PLDM; Valeriu Zubcu (Meleșeni), Gheorghe Grecu (Onișcani), Mihail Baicu (Săseni), Vasile Rață (Sipoteni), Zinaida Țurcanu (Temeleuți) – toți rămânând fideli PDM.
Urmează 4 primari, care sunt susținuți de PSRM: Tatiana Timofti (Buda) – în așegerile precedente a candidat din partea PL; Vasile Crudu (Căbăiești), care a renunțat la PDM; Vasile Manuil (Hîrjauca) și Grigore Moisei (Vărzăreștii Noi), care au rămas fideli partidului care i-a propulsat în alegerile locale precedente.
Doi primari au decis să candideze pe listele PUN: Valeriu Oaserele (Hirova) și Alexandru Curmei (Vălcineț). Primul a fost susținut în alegerile precedente de PLDM, al doilea – de PPE.
Un singur primar va candida, ca și anterior, din partea PLDM: Gheorghe Movileanu (Frumoasa).
Primarul de Sadova, Gheorghe Susarenco va candida și de data aceasta independent. Ionila Lozovan (Pitușca) a rămas și ea fidelă formațiunii care a propulsat-o – PL. 
Ion Prunici, primarul de Păulești, care a fost susținut, în 2015, de PL, candidează acum din partea USB (Uniunea Salvați Basarabia).
Cei 4 primari care nu mai candidează:
Nicolae Melnic, or. Călărași
Valeriu Cotelea, Răciula
Constantin Scurtu, Rădeni
Vasile Drăniceru, Tuzara


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *