Hai la film! Documentarul ”Goodbye, Olegovici” va fi prezentat și la Ungheni

Povestea este reală, a unui tânăr de 20 de ani din Șoldănești, ea fiind surprinsă în filmul documentar „Goodbye, Olegovici!”, în regia lui Eugeniu Popovici de la Studioul „TeleFilm Chișinău”. Nimic din ce se vede pe ecran nu a fost regizat. 

Istroria e simplă, dar dură.
Băiatul nimerește pentru prima dată în închisoare, fiind minor, pentru furt. A început să fure pe la vreo 10 ani. Prima dată a luat vreo doi lei din buzunarul învățătoarei.
În ziua eliberării, vine să-l ia acasă mama. Îi scapă imediat o întrebare: „Când te întorci aici?”.
Acasă încep problemele cu părinții. După o ceartă cruntă cu ei, Mihai dă o nouă spargere, într-o casă. De data aceasta, sentința este cruntă – încă patru ani de închisoare. Acolo, tânărul încearcă să-și pună capăt zilelor și ajunge la psihiatrie.
Regizorul Eugeniu Popovici a declarat că fimările au durat aproape doi ani: „Sper că cei care vor privi acest film vor avea de învățat ceva din soarta lui Mihai”.
Potrivit celor care deja au reșit să vadă acest film, pelicula este o oglindă a societății noastre, a realităților în care se zbate astăzi R. Moldova, realități în care pare să nu fie loc pentru viitorul tinerilor.
Filmul „Goodbye, Olegovici”, realizat de Telefilm Chișinău, va putea fi urmărit și la Ungheni. Proiecția va avea loc pe 6 octombrie, începând cu ora 15.00, la Palatul de cultură.
Imediat (începând cu ora 16.00) va urma și al doilea doumentar – Czech Swan (Lebăda Cehă) – un film despre un  grup de doamne pensionate dintr-un sat micuţ din Cehia, care participă activ la evenimentele culturale comunitare în componenţa unei trupe de dans. Fiind mereu gata să-şi perfecţioneze repertoriul, doamnele decid să includă faimosul balet „Lacul lebedelor” de Ceaikovski în rutina lor.
Derularea filmelor va avea loc la Palatul de Cultură din Ungheni, Sala Mare. Intrare liberă.  


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *