Au făcut furori la concursul ”Le Coing d’Or”. Cine sunt elevele din Ungheni care au impresionat

Laureații din acest an ai concursului ”Le Coing d’Or”

Dana Mihăilă, elevă la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni, a fost declarată cea mai bună la concursul
tinerilor francofoni ”Le Coing d’Or” (”Gutuia de Aur”), organizat, pentru a 13-a oară, de către publicația ”Courier de Moldavie”. Finala concursului a avut loc pe 25 octombrie.
Ea a obținut Marele premiu și o călătorie în Belgia (Délégation générale Wallonie-Bruxelles à Bucarest).
Colega ei, Cristina Lopatețchi, s-a clasat pe locul II și a revenit acasă cu un I-Pad (Alliance Française Chișinău-Moldavie).

Laureații din acest an ai concursului ”Le Coing d’Or”

”Bravo, Dana Mihăilă și Cristina Lopatețchi! Sunt mândră de succesele voastre! Munca asiduă aduce roade frumoase”, a scris pe pagina sa de facebook profesoara de franceză a celor două eleve, Galina Berbeu.
La concurs au participat elevi și studenți din diverse localități ale Republicii Moldova. Tema propusă în acest an a fost „La langue maternelle dans le contexte de la mondialisation” (Limba maternă în contextul mondializării).
Președintele Delegației Generale Wallonie-Bruxelles de la București, David Royaux, care a venit la Chișinău special pentru acest concurs, a recunoscut că a rămas impresionat de nivelul pregătirii tinerilor din Republica Moldova, de nivelul limbii franceze, al eseurilor și prezentărilor făcute atât oral, cât și pe videoproiector.
”Ungheniul a fost la înălțime”, a menționat Silvia Grosu, secretarul general al secției Moldova a Uniunii internaționale a Presei francofone.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *