VIDEO | Cum cântă angajații Rezervației ”Plaiul Fagului” renumitul cântec „Bésame Mucho”

Renumita piesă „Bésame Mucho” („Sărută-mă mult”), scrisă în 1940 de compozitorul mexican Consuelo Velázquez, a răsunat, recent, într-un mod deosebit, în Rezervația ”Plaiul Fagului” din Rădenii  Vechi, Ungheni.
Au interpretat-o silvicultori, pădurari, angajați ai Rezervației, acopaniați de muzicieni profesioniști.
”Energia, sensibilitatea și vitejia pădurarilor și cercetătorilor a inspirat echipa de producție să creeze un material video mai deosebit, unde haiducii au cântat cu sinceritate pasiunea ce o au pentru munca sa, floră și faună”, a postat pe pagina sa de facebook Moldovan National Youth Orchestra.
Tot aici a fost anunțat: ”Echipa La La Play Tribut Pădurilor a ajuns în Rezervația ”Plaiul Fagului”. Muzicienii au fost primiți cu mâncare de casă la ”Casa Vânătorului”. Apoi, au văzut cerbi, mistreți și au cunoscut măreți stejari de circa 270 de ani”.
La ”Plaiul Fagului”, pe o scenă improvizată, între figurine sculptate în lemn, pe malul lacului, muzicienii au interpretat ”pe lângă piesele internaționale, ce s-au pliat de minune în contextul mioritic, sârbele și horele ce au aprins cu adevărat spiritele haiducești”.
Apropo, „Bésame Mucho” a fost recunoscut, în 1999, cel mai cântat și înregistrat cântec mexican din lume. De-a lungul anilor, a fost interpretat și de Plácido Domingo, și de ”The Beatles”, și de Cesária Évora (cea mai cunoscută versiune).
https://www.facebook.com/MNYOrchestra/videos/2501257676758594/


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *