Orașul în care se trăiește cel mai bine din lume

Pentru al doilea an consecutiv, Viena a fost desemnată cel mai bun oraş pentru locuit din lume, se arată într-un clasament realizat de The Economist’s Intelligence Unit.
Și în 2018, același clasament a desemnat capitala Austriei ca cel mai „locuibil” oraș din lume.
În clasamentul respectiv se regăsesc 140 de oraşe din toată lumea, iar locul ocupat se stabilește  în baza unor criterii precum: nivel de trai, criminalitate, reţele de transport, acces la educaţie şi sănătate, stabilitate economică şi politică.
Pentru al doilea an consecutiv, Viena a obţinut 99,1 puncte procentuale (din 100 posibile), devansând Melbourne (98,4), care s-a aflat ani de zile în fruntea clasamentului, şi Sydney (98,1).
Viena se află pe prima poziție, timp de zece ani consecutiv, și conform altui studiu privind oraşele care oferă cea mai bună calitate a vieţii din lume, realizat de compania de consultanţă Mercer.
În clasamentul The Economist’s Intelligence Unit, Australia şi Canada domină Top 10, cu trei oraşe fiecare. Japonia este prezentă cu Tokyo şi Osaka. Copenhaga, al doilea oraş ca mărime din Europa, ocupă locul 9.
Parisul se situează pe locul 25, pierzând 6 poziții. Londra şi New York se clasează pe locul 48 şi, respectiv, 58.
Printre cele mai puţin indicate oraşe în care să locuieşti se numără: Damasc (Siria), Lagos (Nigeria), Dacca (Bangladesh), Tripoli (Libia) şi Karachi (Pakistan).
(După Agerpres)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *