FOTO. Revenirea acasă. Scriitorul Dumitru Crudu și-a lansat noul său roman la Ungheni

”Când nu mai știi unde să mergi, du-te la Flutura…”, așa se termină proaspătul roman al lui Dumitru Crudu, ”Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici”.
Flutura sau Florițoaia Nouă din raionul Ungheni este satul de baștină al scriitorului, satul pe care-l poartă în suflet mereu și pe care-l perpetuează în operele sale.
”Mergeam foarte des la Flutura pe vremea când trăiau părinții mei. Flutura este pentru mine cel mai frumos sat din lume. Încerc să-l mut, încetul cu încetul, cam în toate cărțile mele. Flutura apare și în ”Măcel în Georgia”, și în ”Oameni în Chișinău”, și în ”Un american la Chișinău”, și în ”Ziua de naștere a lui Mihai Mihailovici”, a povestit  Dumitru Crudu în fața numeroșilor cititori, care au venit la Biblioteca Publică Raională ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni, la lansarea noului său roman.

Evenimentul s-a produs pe 24 septembrie, în cadrul Programului Național ”LecturaCentral”, ediția a II-a.
Scriitorul a fost salutat de primarul localității sale de baștină, Sergiu Mărgărint, care a anunțată că, printr-o decizie a consiliului comunal, lui Dumitru Crudu i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al comunei Florițoaia Veche.
A venit să-l salute, într-un mod cu totul deosebit, ansamblul folcloric de bărbați al Secției Cultură și Turism Ungheni, ”Doina Prutului”.
Cei prezenți au ascultat cu sufletul la gură fragmente din roman, citite cu mult har de autor, au vorbit despre impresiile lor și au adresat întrebări.
Vedeți în continuare o galerie foto de la eveniment














 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *