Vă mai amintiți de Festivalul ”Hora de la Prut” din Ungheni? De ce nu se mai organizează

Festivalul ”Hora de la Prut”, ediția I

Festivalul ”Hora de la Prut”, ediția I

Festivalul de dansuri ”Hora de la Prut” din Ungheni, care devenise deja cunoscut și apreciat în lumea amatorilor de dans, bate pasul pe loc. Ultima ediție a avut loc în anul 2013. 
Per total, s-au desfășurat patru ediții, la care au participat zeci de colective din Republica Moldova, adunând la Ungheni mii de dansatori.
Deși a fost planificată organizarea acestui festival în 2019, la jumătate de an primăria a  decis: Festivalul ”Hora de la Prut” nu va avea loc.
”M-a intristat oarecum această veste, dar încercăm să inițiem alte evenimente, care necesită mai puține cheltuieli”, a declarat pentru EXPRESUL Silvia Zagoreanu, directoarea Palatului de Cultură din Ungheni.
Festivalul era preconizat pentru luna august, în cadrul Zilelor municipiului Ungheni.
Pentru că e nevoie de reparații urgente la Palatul de Cultură – ”Cade balconul peste noi, ne plouă, strângem apa cu gălețile”, a spus Silvia Zagoreanu -, s-a decis ca banii planificați pentru evenimentul respectiv să fie redirecționați pentru… reparații.
De notat că pentru ediția din anul curent, una aniversară, a cincea la număr, fuseseră planificați peste 250 mii de lei. Asta, în timp ce pentru desfășurarea unui asemenea festival, susțin specialiștii, ar fi fost nevoie de cel puțin 800 mii de lei.
”Ne gândeam să ne axăm mai mult pe colective de la noi și invitați din România plus unii participanți și delegații din orașele înfrățite. Atunci banii planificați ar fi fost suficienți”, a explicat Silvia Zagoreanu.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *